Det beste laget i Drammen

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerStrømsgodset sikret seg videre eliteseriespill i 2019 etter noen dramatiske overtidsminutter på Nadderud i Bærum. Og alle vi som heier på Mjøndalen har dermed kunne starte forspielet til landets viktigste derby. I et drama på to ganger 45 minutter, over to akter på henholdsvis Isachsen stadion og Marienlyst, skal det på nytt avgjøres hvem som innehar det beste fotball-laget for herrer i Buskerud i 2019.

Om kort tid er Nedre Eiker slått sammen med Drammen, og de fremtidige oppgjørene mellom Mjøndalen og Strømsgodset vil plutselig handle om hvilket lag som er det beste i Drammen. Ja du leste riktig. Det er faktisk en reel mulighet for at Mjøndalen kan bli det beste laget fra Drammen i fremtiden. Noe sier meg at hvis dette noe underlige scenarioet skulle inntreffe, så vil det være helt essensielt for alle parter at vi har etablert noen klare kjøreregler på forhånd.

Jeg regner med at byens administrasjon i den kommende storkommunen vår vil tilstrebe seg å opptre uhildet og upartisk. Også når det kommer til fotball. Derfor blir det helt naturlig å tenke seg at de kommunale fordelene som Strømsgodset tidligere har nytt godt av frem til dags dato, i fremtiden tilfaller Mjøndalen om det skulle bli til at Strømsgodset må spille i OBOS-ligaen og Mjøndalen beholder plassen sin i eliteserien.

I dette tenkte tilfellet må vi  kunne regne med at Drammen Kommune innfører følgende standard prosedyrer;

  • Brune flagg på bybrua, og på alle busser i Drammen, på kampdag
  • Servering av bløyta på torget, til alle tider
  • Besøk av Mjøndalens spillere i alle Drammens barne og ungdomsskoler, som et ledd i arbeidet med å rekruttere flere supportere til Drammens beste lag
  •  Salg av brune effekter på Rådhuset i Drammen
  • MIF-brød i alle byens kolonialer. Spesielt hos KIWI på Toppenhaug.
  •  Gratis kollektivtransport for alle Drammensere på kampdag til og fra Isachsen stadion

Det høres jo aldeles merkelig ut at Mjøndalen kan risikere å bli det beste laget i Drammen. Men desto mer jeg tenker på det, desto vakrere klinger det. Akkurat som en komfortabel jakke som man har kommet i skade for å stjele fra en rik fetter på byen. En flott og deilig varm jakke som bare sitter bedre og bedre på kroppen desto mer man går med den. En jakke du opprinnelig hadde tenkt å levere tilbake, men som sakte men sikkert liksom har grodd seg på til å være en naturlig forlengelse av deg og din personlighet. Plutselig har det gått såpass lang tid at det kjennes litt feil å skulle gi den tilbake til sin rettmessige eier sånn rett uten videre.

Ved nærmere ettertanke så er det ingen hemmelighet at Mjøndalen spilte sine hjemmekamper på Marienlyst i gamle dager, og fremdeles er det nettopp Mjøndalen som er i besittelse av den offisielle publikumsrekorden på Gamle gress. Slike fakta sitter spikret i de brunes kollektive hukommelse, og disse vekkes lett til live når Drammen og Mjøndalen nå skal fusjoneres til ett. Kanskje er det likevel naturlig at nettopp Mjøndalen kan være det beste laget i Drammen, når det første sjokket har lagt seg?

Det eneste vi fra 3050 dessverre ikke får med på kommunesammenslåingskjøpet er Arne Iversens eminente låtsnekrerier. Glitrende melodier som dessverre har blitt skjenket til SIF. Jeg har ofte tenkt at om Arne skulle bli gammel og litt surrete, Gud forby, så skal jeg besøke ham flittig på gamleheimen. Med mine talegaver kunne jeg kanskje fått herr Iversen til å forære noen melodier også til Drammens fremtidige brune helter. «Nei så surrer du igjen Arne – det er jo Mjøndalen du heier på sant? Det beste laget i Drammen?? Du skukke lagd ei vise tel a Arne? Om laget ditt – Mjøndalen?».

Det er ikke bare på tabellen at Strømsgodset har opplevd litt motvind i år. Gata på Gulskogen som skulle kalles opp etter Strømsgodset, «Godsetgata», ble forslått endret til «Godsgata» i stedet. Og nå viser det seg at fargekoden til setefargene til den nye supportertribunen på Marienlyst lyder fargekoden «3050». Det er unektelig en artig funfact at når de blå supporterne atter engang skal ta imot Mjøndalen til ælv classico i 2019, så er fargekoden på setene som samtlige rygger skal støtte seg på identisk med postnummeret til erkefienden fra bygda hvor solen aldri går ned. Touchè!

SOM vi gleder oss til disse sagnomsuste lokalderbyene i 2019. Ingen kunne drømt om en bedre julepresang på forskudd. Måtte det beste laget i Drammen vinne.

God helg!

Les mer fra våre spaltister

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags