Du har sikkert sett tegnene. Tegnene på at Drammen kommune slik vi kjenner den er i ferd med å slukes i en brun apokalypse av bibelske proporsjoner. I universet oppstår det svarte hull når stjerner imploderer. Drammen derimot, vil kun stå igjen som et bitte lite brunt hull i bakken når fusjoneringen med Nedre Eiker er vel gjennomført. Og det kommer ikke til å bli pent. Verken det lille brune hullet, eller sammenslåingen som sådan.

La meg gi de mindre observante lesere noen sikre observasjoner på at vi går en mørkebrun fremtid i møte;

Først ble medborgerne gjort oppmerksomme på at Drammen kommunes byvåpen plutselig skulle skrotes til fordel for et nytt og mer moderne emblem. Og med det gamle byvåpenet ryker også slagordet «I troskap og rettferd er det styrke».  Man kan like gjerne venne seg til tanken på et brunt og hvitt kommunevåpen med det nye slagordet «Lagånd, innsats og kameratskap må alltid gå foran».

Dernest kan de fotballinteresserte i Drammen med panisk blikk og svette never konstatere at en mulig kvalikkamp mellom Godset og Mjøndalen pr. dags dato er et høyst reelt scenario. Hvem skulle trodd?

På toppen av det hele fikk beboerne midt i det erkeblå Strømsø et varsel fra kommunen om at de risikerte å få BRUNT vann i springen i uken som gikk.

Kan alt dette være tilfeldig? Neppe.

Etter at kommunesammenslåingen ble et faktum har dommedagstegnene opptrådt like hyppig som Godset har vært gavmilde i bakre rekker.

Det er bare å låse inn porselenet og gjemme sølvtøyet i kjelleren på rådhuset, Tore Opdal Hansen.

For nå er det ikke lenge til vi kan bivåne de folkevalgte fra 3050 gasse seg i Drammens ærverdige bystyresal. Med bondsk dialekt, total mangel på finfølelse og manerer, og ikke minst null respekt for alt det gamle.

Da kan det være kjekt med en parlør for de stakkars bystyrepolitikerne fra drammensdistriktet som ikke har hatt vett på å bytte beite innen den tid.

Nedre Eiker Kommunepolitikeres parlør anno 2018:

«Partiprogram som vi går til valg på» betyr i praksis «partiprogrammet som vi kaster rett etter valget, til fordel for det vi egentlig mener».

«Vi respekterer folkeavstemninger uansett utfall» betyr egentlig «vi gir blanke i resultatet fra folkeavstemninger om den ikke passer vår mening, og vi bytter gjerne mening ofte.»

«Høy takhøyde» betyr egentlig «vi ekskluderer de partimedlemmene som ikke respekterer at partiet går imot sitt eget partiprogram etter valget»

«Mot sammenslåing» betyr egentlig «For sammenslåing».

«Dårlig økonomi» betyr egentlig «Vi forventer et større økonomisk overskudd, men ikke si det til noen ennå».

«Sammenslåing med Øvre Eiker» betyr egentlig «Sammenslåing med Drammen».

«Nytt sykehus på Ytterkollen» betyr egentlig «Nytt sykehus på Brakerøya».

Og et lite tips til slutt; det er bare å venne seg til at nesten samtlige politiske diskusjoner (uansett tematikk) ender med at vilkårlige representanter fra vilkårlige parti fra Nedre Eiker slår hardt i bordet og freser;

«Det er aldeles utenkelig for oss å akseptere at detta tiltaket ska gå utover god norsk matjord!!»

«Store drømmer fra ei lita bygd» står det i meterhøye bokstaver på kortsiden på Isachsen Stadion i Mjøndalen.

Joggu sa jeg smør.

LES DE SISTE LØRDAGSSPALTENE HER:

Alisa Daic: De som blir integreringsvinnerne

Kristin Oudmayer: «Det finnes ingen garanti for at ungen din aldri kommer til å plage og mobbe andre»

Jan Ovind: O sole mio (Å sola mi)

Sven Ove Bakke: Veien blir til mens vi brygger

Oda Rygh: Den motvillige forretningskvinne