Budsjett for jobber og velferd

FORNØYD MED EGET BUDSJETT: «Arbeidet med å styrke norsk politi fortsetter. 300 mill. går til politidistriktene for å bedre budsjettsituasjonen», skriver nestleder i justiskomiteen, Anders B. Werp (H).

FORNØYD MED EGET BUDSJETT: «Arbeidet med å styrke norsk politi fortsetter. 300 mill. går til politidistriktene for å bedre budsjettsituasjonen», skriver nestleder i justiskomiteen, Anders B. Werp (H). Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDen store dagen har kommet, statsbudsjettet er lagt fram. Vandrehallen i Stortinget har summet som en bikube. Opposisjonen rasler med sablene og redaksjonene overgår hverandre i spekulasjoner om kriser, skatt, rente og sysselsetting.

Dette er kjente toner. Men alvoret lurer bak dokumentene, analysene og debattene. Norsk økonomi trenger flere bein å stå på.

Skal vi sikre morgendagens velferd, må vi først skape verdiene som skal finansiere den. Det virker som om venstresiden mangler denne grunnleggende forståelsen.

Vi har levert et budsjett for flere jobber, bedre velferd og en trygg hverdag. Budsjettet bygger på tre strategier. Infrastruktur, kunnskap og næringsvennlige skattereduksjoner.

LES OGSÅ: Norge skal ikke havne i samme felle som Sverige

Budsjettet viderefører regjeringens historiske satsing på vei, og gir bidrar til at vi overoppfyller gjeldende Nasjonal transportplan. Veier er den viktigste pulsåren for å ha livskraftige lokalsamfunn og lønnsomt næringsliv over hele landet. For 2017 foreslår regjeringen å bevilge 33,6 mrd. til veiformål. Dette er en økning på 9,4 prosent fra 2016 til 2017.

Skal vi lykkes med omstillingen av norsk økonomi, må vi ha en barnehage som er tilgjengelig for alle, en skole der elevene lærer enda mer og en utdannings- og forskningssektor i verdensklasse.

LES OGSÅ: En flytting til Bærum vil gi pasientene i Vestre Viken dårligere behandling

Budsjettforslaget viderefører en rekordsatsing på kunnskap, forskning og utvikling. FoU utgjør 1,05 prosent av BNP. For andre år på rad bryter vi altså den viktige grensen på 1 prosent.

Ingen hvileskjær fra denne regjeringen!

Skattereduksjoner er viktige for nyinvesteringer i næringslivet. Investeringer som legger grunnlaget for morgendagens arbeidsplasser. Vi må fjerne ulempen med å eie norske bedrifter i Norge. Formuesskatten diskriminerer norsk eierskap, derfor foreslår regjeringen å redusere denne. Totalt reduserer regjeringen skattene med 21 mrd. denne perioden.

Jeg har møtt mange fra næringslivet. Ikke en eneste en mener at økte skatter trygger og skaper arbeidsplasser.

LES OGSÅ: «Frps lovnader har ikke vært annet enn en stor bløff»

Tvert imot. Arbeiderpartiet slipper for lett unna sin skjulte skatteregning på 33 mrd. Som er 10 mrd. i skatteøkninger og opp mot 24 mrd. i budsjettmessig underdekning.

NHO uttaler at statsbudsjettet legger til rette for flere private jobber. Det er en god start!

I en tid med mer usikkerhet i verden og en ny sikkerhetspolitisk situasjon, foreslår regjeringen å følge opp langtidsplanen med en historisk stor økning til Forsvaret. Det skal fornye og forsterke norsk forsvarsevne. Samtidig fortsetter styrkingen av politiet, både mannskapsmessig og med en ny og bedre struktur gjennom nærpolitireformen.

Arbeidet med å styrke norsk politi fortsetter. 300 mill. går til politidistriktene for å bedre budsjettsituasjonen.

LES OGSÅ: Werp må slite for fire nye år

I tillegg bevilges det penger til 351 nye politistillinger som skal gå til studentene som uteksamineres fra Politihøgskolen neste år. Politiet får en økning på over 2,1 mrd. fra i fjor. Det blir minst to nye politihelikoptre som skal transportere politistyrker raskt inn i en akutt situasjon.

Flere politibiler skal utstyres med automatisk nummergjenkjenning.

Politireformen rulles ut nå og de neste årene. Vi får færre og større politidistrikt med en storsatsing på etterforskning, prioritering av vold og overgrep mot barn, IKT og mer skytetrening til politifolk. Det bevilges 140 mill. til nærpolitireformen.

PST styrkes i tillegg kraftig i kampen mot digital spionasje og sabotasje. Regjeringen styrker velferden i dag og trygger Norge for fremtiden.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Vakre tonar frå toppen av Vikersundbakken

* Næringslivets beskjed til ungdom er helt klar: Velg realfag. Bli ingeniør.

* Jeg var en vanskelig elev. Jeg kan innrømme det nå...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags