Gå til sidens hovedinnhold

Når den helhetlige forståelse mangler

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da jeg for noen år tilbake gikk rundt Keopspyramiden, forsto jeg at ingeniører (og arbeidere) kan få til hva som helst, hvor som helst og når som helst. Men det er ikke alltid det er så klokt det de steller i stand, særlig når de tror de ikke trenger å ta økonomiske hensyn.

ER DU INTERESSERT I LOKAL DEBATT? FØLG VÅR FACEBOOK-SIDE: DT MENINGER

Forståelsen for «valget» av ABB-tomta er ikke avhengig av om en har gjennomført teknisk høyskole eller ikke. Selvfølgelig er det mulig teknisk sett å få reist et sykehusbygg på denne tomta, men til hvilken pris og risiko?

LES OGSÅ: Sykehus på Brakerøya

Folk flest, og dem er det mange av, spør seg om hvor mye mer det vil koste å bygge på ABB-tomta eller om en velger solid grunn og bygger på drammensgranitt. 200–300 millioner? Eller enda mer?

Videre så spørres det om hvor en skal gjøre av de forurensede massene. Hvor da? Kjøre dem til Konnerud? På Åssiden har vi ikke plass til den! Og steinmassene, flere hundre tusen tonn, hvor skal de tas fra? Og hva skjer når all denne steinen tynger på underlaget, populært kalt «gørra»? Kommer det til å si «plopp»? Og unngår en det; hvor lang tid trengs for å få sikker stabilitet i massene? 10–30 år?

Og hvor er den sosiale forståelsen og selvinnsikten når en opptrer som «konge på haugen» og kaller alle andre for tøvete? Forstår en ikke at de oppfattes som arrogante bedrevitere?

LES OGSÅ: Fornuften seiret for nytt sykehus!

Nå har helseministeren som øverste myndighet, godkjent ABB. Manglende innsikt og svikt går helt til topps i Høyre. Og alle etterdilterne  i andre partier som ikke har turt å ta ansvar i skrekken for å bli beskyldt for ikke ville ha noe sykehus nå.

Vårt stalltips er at det ikke kommer noe sykehus på ABB–av formelle juridiske grunner eller av økonomiske grunner. Det blir altfor dyrt.

LES OGSÅ: Et svært uansvarlig tomtevalg

LES OGSÅ: Endelig nytt sykehus i Drammen

Kommentarer til denne saken