Bærum sykehus er ingen trussel

«Det var trist å lese Drammens Tidende den 15. juli der tidligere styreleder i Vestre Viken, Kristin Ørmen Johnsen, maler Bærumsdjevelen på veggen for å skremme drammensfolket til å våkne», skriver to tillitsvalgte leger ved Bærum sykehus i dette debattinnlegget.

«Det var trist å lese Drammens Tidende den 15. juli der tidligere styreleder i Vestre Viken, Kristin Ørmen Johnsen, maler Bærumsdjevelen på veggen for å skremme drammensfolket til å våkne», skriver to tillitsvalgte leger ved Bærum sykehus i dette debattinnlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var trist å lese Drammens Tidende den 15. juli der tidligere styreleder i Vestre Viken, Kristin Ørmen Johnsen, maler Bærumsdjevelen på veggen for å skremme drammensfolket til å våkne.

Hun har oppdaget at alt henger sammen med alt, og at om man fjerner ett tilbud fra et sykehus, får det betydning for alle andre funksjoner.

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ FACEBOOK: DT MENINGER.

Akkurat dette argumentet gjentok vi ansatte ved Bærum sykehus om og om igjen mens vi så det ene tilbudet etter det andre ble flyttet til Drammen. Vi talte for døve ører, også da Kristin Ørmen Johnsen var styreleder i Vestre Viken.

Helt siden Vestre Viken ble opprettet, har vi advart mot den splitt-og-hersk-mentaliteten som nå eksponeres i det ekstreme.

LES OGSÅ: Når den helhetlige forståelse mangler

Etter denne DT-artikkelen forstår vi mer om hvorfor prosessen med å skape én kultur, ett helseområde i gavnet, ikke bare i navnet, har mislyktes til nå. Der det skulle vært tillit og samarbeid, er det fortsatt mistenksomhet og usunn kamp.

I utgangspunktet har vi ansatte på Bærum sykehus intet ønske om å frarøve Drammen sykehus funksjoner.

LES OGSÅ: Hva betyr det egentlig «å legge seg flat»?

Vi forstår at det vil gå ut over fagmiljøene der. Bærum sykehus har det største opptaksområdet i Vestre Viken. Både vi og Drammen sykehus har mer enn stort nok opptaksområde til at svært mange funksjoner kan dubleres. Vi vet at skal forhold lykkes, og i særdeleshet tvangsekteskap, må partene oppleve at de tjener på å være sammen. De må merke at de står sterkere sammen enn alene. Slik er det ikke nå.

Hadde drammenspolitikerne hatt tilknytning til de andre Vestre Viken-sykehusene, ville de også protestert når de andre sykehusene skal utarmes for å finansiere Drammen.

LES OGSÅ: Sykehus på Brakerøya

Hadde Bærum, Ringerike og Kongsberg vært sikret midler til nødvendig vedlikehold, oppgradering og utvikling, ville situasjonen vært annerledes. Det skulle bare mangle at Helse Sør-Øst og helseminister Bent Høie stiller krav om at man må se på den totale utnyttelsen og kapasiteten i Vestre Viken i årene fremover. Noe annet ville være uansvarlig.

Vi unner Drammen sykehus et nytt sykehus. Vi ønsker en ny Venneforening lykke til.

LES OGSÅ: Fornuften seiret for nytt sykehus!

Det er ingen hemmelighet at mange i Asker og Bærum mener at Vestre Viken er en uheldig konstruksjon. Men så lenge Drammen og vi er tvangsgiftet, må vi søke løsninger som gagner alle innbyggerne i området. Den energien som brukes på å mane fram skremselsbilder av hverandre, delta i svarteperspill om funksjoner, o.s.v., er bare destruktiv. Det blir aldri ro i sykehusområdet før vi får slutt på det. Vi må heller se på vinn-vinn-løsninger. Vi må skape gode løsninger for alle.

Også stortingspolitikere i helse- og omsorgskomiteen burde forstå akkurat dét, særlig når de har lang erfaring fra helsetjenesten som Kristin Ørmen Johnsen har.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Byen Vår Drammen på offensiven

* Ja til spørsmål om klær, sko og hår

* Turistene rømmer Tyrkia

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken