Manglende respekt for syklister i Drammen

BREV FRA EN SYKLIST I DRAMMEN: «Kjære bilister, kan dere ikke vise oss andre den respekten at dere følger trafikkreglene?»

BREV FRA EN SYKLIST I DRAMMEN: «Kjære bilister, kan dere ikke vise oss andre den respekten at dere følger trafikkreglene?» Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Etter å ha bodd tre år i Drammen sitter jeg igjen med inntrykket av drammenserne som joviale og vennlige mennesker, folk jeg gjerne vil ha rundt meg i åra som kommer.

Men så er det denne trangen til å være bilby, med tilhørende manglende respekt for syklister og de reglene som gjelder.

Meninger
I dag møtte jeg en stor transportbil på gang- og sykkelstien forbi jernbanestasjonen, tidligere har jeg møtt søppelbiler på gang- og sykkelveien ved Gyldenløve brygge. Og sykkelveien forbi Marienlyst stadion brukes som hovedtrafikkåre for kjøring til uoffisielle parkeringsplasser bak Drammenshallen og kontorene i stadion.

Ingen av disse stedene står det underskilt om at bilkjøring er lov. Og da er det faktisk ikke det, jf. trafikkreglenes § 4 punkt 1:

«Andre kjørende enn syklende og førere av selvbalanserende kjøretøy må ikke bruke sykkelveg eller sykkelfelt.»

Ved brygga har man til alt overmål plassert søppeldunkene ved sykkelstien, så den dette er tydeligvis gjennomtenkt fra RfD sin side. Kjære bilister, kan dere ikke vise oss andre den respekten at dere følger trafikkreglene?

LES OGSÅ: Nå blir det «gå-busser» til Øren skole

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags