Gå til sidens hovedinnhold

Bytt briller, Hallgrim Berg!

Artikkelen er over 6 år gammel

Det som skjer i islams navn har absolutt ingenting med islam å gjøre.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Aller først, varaordføreren i Drammen er en representant for partiet Venstre, og ingen ekspert innenfor islam. Det er merkelig at de folkevalgte nærmest blir avhørt i forhold til noe så privat som religiøs tilhørighet. Eller en riktigere formulering: De med en muslimsk bakgrunn må forvente å bli avhørt. Stilles det lignende spørsmål til de ikke-muslimske folkevalgte i kommunen?

Jeg er ingen folkevalgt, men velger å svare deg, Hallgrim Berg:

Spørsmål nr. 1:

"Anten me ser framstilling i fjernsynet av grufull krig, skyting, terror, drap og halshogging av jødar, kristne og «vantrue», har det ikkje lenger noko med islam å gjera?"

Svar:

Du mangler noen briller som kan se at det kontinuerlig også blir drept muslimer blant annet i Irak, i Syria, i Libanon, i Pakistan og i Afghanistan. Spørsmålet ditt er altså mangelfullt. Disse terrorhandlingene utført av Daesh/salafister/wahabier har absolutt ingenting med islam å gjøre. Islam forbyr drap.

En som dreper er altså ikke en muslim. Så enkelt er det.Referanse fra koranen, sura e Al Maida, 5:32:Den som dreper et menneske, har drept hele menneskeheten.

Gud snakker altså om alle mennesker, ikke om hvilken religiøs tilhørighet de har, eller om de er ikke-troende. Alle menneskers liv er like mye verdt i islam. En muslim er pålagt å følge dette på budet ifølge koranen, for å kunne kalle seg selv for en muslim.Isil gjør det stikk motsatte, de følger ingen regler fra koranen. De er altså ikke muslimer.

Spørsmål nr 2:

"Når muslimar (shia vs. sunni) tek livet av kvarandre i tusental på grunn av ulik religionstolking, har det ikkje noko med utlegging av Profeten og islamsk lære å gjera?"

Svar:

Nei, Hallgrim, her har du på deg feil briller igjen. Ingen shia dreper noen sunni, og ingen sunni dreper noen shia. Derimot, blir shiaer regelrett slaktet av salafister/daesh/Isil/Taliban. De ser på dem som vantro fordi de formidler profeten og profetens families budskap om fred, tålmodighet, rettferdighet og respekt for alle mennesker uavhengig av religiøs tilhørighet. Dette budskapet følger også sunnier.

Nok en gang: referanse fra koranen: sura e Al Maida, 5:32:Den som dreper et menneske, har drept hele menneskeheten.Dette gjelder også her, hvis noen såkalte shiaer/sunnier dreper hverandre, er de ikke muslimer. De følger ikke islam, og er altså ikke muslimer.

Profeten hadde et budskap, og det var godhet og medmenneskelighet, Profetens familie, drepte ikke de som undertrykket dem, de ble derimot drept av Isil/Salafister/Taliban sine forgjengere. De hyller den dag i dag Yazeed ibne Muawia, som var en terrorist i likhet med isil, han villedet folk ved å kalle seg selv for muslim og lovet dem gull og grønne skoger. Han var ansvarlig for tortur og nedslaktning av profetens familie og deres verdier. De nektet å godta kalifatet til Yazeed ibne Muawya, som bestod av akkurat det samme kalifatet som Isil forsøker å skape og spre i vår tid.

Spørsmål nr 3:

"Når ein studerer den islamske imperialismen gjennom snart 1400 år, har ikkje erobringskrigane og dei medfølgjande herjingane noko med Profetens liv og føredøme å gjera? ( jf. Medina-perioden mellom år 622 og 632)".

Svar:

Alle kriger som profeten var involvert i, var resultater av angrep mot han og hans tilhengere, det var altså for å forsvare seg. I henhold til islam kan ingen muslim angripe noen, men det er selvfølgelig lov å forsvare seg hvis noen angriper. De som aksepterte islam mens profeten levde, gjorde det p.g.a. av hans godhet, rettferdighet og menneskerettighetene han ønsket at alle mennesker uansett tro, etnisitet og kjønn skulle ha.

Han avskaffet blant annet slaveriet, innførte et skattesystem for å få et velfungerende og trygt samfunn og gjorde en viktig innsats for å sikre kvinner rettigheter, og ulovligjorde drap av jentebabyer.

Dessverre var det i likhet med korsfarerne, også muslimer som brukte metoder som profeten ikke brukte, og som ikke har noe grunnlag i islam. Dette skjedde vel og merke etter profetens bortgang. Terrorister som kaller seg for muslimer angriper uskyldige, terroriserer og sprer frykt, gjør alt det islam forbyr en muslim å gjøre. De er altså ikke muslimer.

Spørsmål nr 4:

"Om så islamistiske kampgrupper opprettar nye islamske kalifat i Irak og Syria, eller i Libya og Nigeria, der kamphandlingane blir grunngitt med absolutt vilje til å fremje islamsk fundamentalisme, religiøs reinleik og atterføding av den islamske sivilisasjonens gloriøse fortid, så har det ikkje noko med islamsk religion å gjera?"

Svar:

Å anlegge skjegg og ha langt hår, fører ikke til at man blir en muslim. Å opprette et islamsk kalifat i islams navn er feil. Det nevnes ikke noe om et nytt kalifat i islam, verken i koranen, eller i henhold til det profeten sa. De som forsøker å skape ett nytt, har en helt annen agenda enn å spre islams gode budskap. De kjenner knapt til religionen de hevder å bekjenne seg til.

Jeg anbefaler deg å dra ned buksa på en av disse salafist/Isil konvertittene hvis du noensinne møter en, og deretter sjekke om de er omskåret. Gutter skal i henhold til islam, i likhet med jødedommen, være omskåret, som et helsebringende tiltak.Tviler sterkt på at noen av dem er det.

De kjenner ikke til de grunnleggende kriteriene for å kalle seg selv for en muslim, de mangler kunnskap om enkle ritualer i forhold til bønn. Det å be skal være forbundet med fred og ro, samt ha fokus på det gode i mennesket.

Isil har altså absolutt ingenting med islam å gjøre, de har ingen rett til å skape et kalifat, og utnevne et kalifat. Muslimer venter også på Jesus i likhet med de kristne, men de venter ikke på noe kalifa eller kalifat.

Å være en muslim er snakk om å være et godt menneske, tenke godt om andre, behandle alle med respekt, det inkluderer også å ha ett levesett som ikke skader den fysiske kroppen, samtidig som man skal ha en positiv innstilling til absolutt alt for å ikke skade psyken. Ha en tro på Gud, den samme Gud som de kristne tror på, og den samme Gud som jødene også henvender seg til.

Spørsmål nr 5:

"Når daglege, valdelege aksjonar går føre seg i Asia og Afrika under konstante rop om «Allahu akbar», har det ikkje noko med Allah å gjera?"

Svar:

Å nei du, det har ingenting med Allah/Gud å gjøre. Muslimer er ikke ansvarlige for at terroristene misbruker Guds hellige navn på denne forferdelige måten som disse terroristene gjør. De gjør det Allah sier at vi som mennesker ikke skal gjøre.

Spørsmål nr 6:

"«Muhammed skal hemnast», uttalte drapsmannen i Paris etter massakaren i Charles Hebdo, men drapsgjerningane hadde visst ikkje noko med Muhammed å gjera?"

Svar:

Du bør forsøke å skaffe deg noen briller som kan vise deg hva det å være en muslim egentlig innebærer. Om noen tegner noen tegninger som kan virke sårende på muslimer, gir det ikke muslimer tillatelse til å angripe og ødelegge disse. Islam er en religion som ikke tillater å dømme andre, det er kun Gud som skal dømme oss for våre gjerninger.

Det har skjedd enda verre ting i Saudi-Arabia enn disse tegningene, hvorfor har ikke Isil hatt noen terroraksjoner der?Det saudi-arabiske regimet har vandalisert mange av helligdommene, og minnestedene til profeten, for å bygge store hoteller og butikker.

Om noen tegner sårende bilder av vår kjære profet, har vi lært av profetens praktiske liv, at vi må vise tålmodighet, og kjærlighet, og ikke hat. Angrepet mot Charlie Hebdo, var et forferdelig terroristangrep som ikke har noe med islam eller muslimer å gjøre. De som utførte det, oppfylte ikke kravene til å være en muslim.

Spørsmål nr 7:

"Islam er i ei særstilling blant verdsreligionane ved å ha ein hærførar og ein krigens mann som religionsstiftar, – er ikkje det eit faktum?"

Svar:

Beklager å skuffe deg, det er ikke et faktum. Islam ble ikke stiftet av profeten. Islams budskap ble formidlet av Han (Fvmh). Profeten var blant annet kjent for sin godhet, snillhet, tilgivende personlighet, ydmykhet, ærlighet og barmhjertighet. Han var sympatisk, høflig, bestemt og urokkelig generøs. Jeg har tidligere nevnt i hvilke situasjoner profeten ble tvunget til å krige, altså når profeten ble angrepet, i forsvar. I følge muslimers tolkning av bibelen er Profeten også nevnt i den.I den 5 Mosebok vers 18:18, fortelles det om at Profeten Muhammed som komme.

Alt dreier seg om hva man vil forstå, du forstår det Isil gjør utifra dine holdninger, jeg ser på deres handlinger utifra det jeg har lært om min religion.

Jeg er ingen islam-ekspert, men jeg vet nok til å vite at min religion, min tro ikke har noe som helst å gjøre med Isil.

Vi har alle en felles utfordring som truer vår sikkerhet som heter Isil/salafister, la oss stå sammen mot dem!

Kommentarer til denne saken