Uenig i DT-vinkling om skole-prosjekt

Utdanningsdirektør i Drammen kommune - Jan Sivert Jøsengdal.

Utdanningsdirektør i Drammen kommune - Jan Sivert Jøsengdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDT-forsiden 20. mars forsøker å formidle at Norges Beste-satsingen er skrotet. Dette er en vinkling jeg som utdanningsdirektør ikke kan stå inne for.

Norges Beste-satsingen startet etter politisk initiativ i 2007 for å heve læringsresultatene og for å styrke arbeidet med felles kvalitetsutvikling i skolesektoren. Det ble satt i gang systematisk satsing på lærere, innhold og skolebygg.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Rambøll-rapporten fra 2015 dokumenterer tydelig at Norges Beste Skole og Norges Beste Barnehage langt på vei har innfridd de opprinnelige ambisjonene. Læringsresultatene har blitt bedre, det samme gjelder læringsmiljøet og det har vært satset systematisk på ansattes kompetanse. Rambølls hovedkonklusjon er at satsingen har vært vellykket.

LES OGSÅ: De tre beste ungdomsbedriftene er fra samme skole

Videreført

Kunnskapen, erfaringene og kompetansen fra Norges Beste-satsingen er videreført inn i Læringsløp Drammen, men med nødvendige endringer basert på ansattes erfaringer, lokale og nasjonale føringer og relevant forskning.

I bystyresaken og i kvalitetsplanen, som ble vedtatt juni 2016, er det lagt vekt på å formidle historikken fra den politisk initierte satsingen i 2007, men som det står i innledningen til kvalitetsplanen: «Bystyret i Drammen kommune har gjennom flere bystyreperioder lagt viktige føringer for en langsiktig kvalitetsutvikling i barnehager og skoler. Dette arbeidet skal fortsette, men samtidig er det nødvendig med fornyelse når samfunnet og utfordringene endrer seg».

LES OGSÅ: Ville øke elevtallet – fikk nei

Høy kvalitet

Høy kvalitet i barnehager og skoler hvor mestring, læringsglede og trivsel står i høysetet, er en viktig investering i enkeltindividet, for byen og for landet. På mandat fra bystyret har jeg som utdanningsdirektør et ansvar for at fremtiden bygges med kunnskap og vilje til stadig å bli bedre.

Det betyr at god balanse mellom det som har vært og det som skal bli, og med på laget har jeg utrolig mange dyktige ansatte, ledere og gode samarbeidspartnere. 

Rådmannen i Drammen har som policy å være åpen og serviceinnstilt overfor media. Hvordan avisene velger å balansere innhold og forsideoppslag er avisredaksjonenes ansvar.

Andre saker fra dt.no:

Eldrebedragere tatt etter Åsted Norge-reportasje

Politianmeldt etter konkurs – og kan få ny konkurskarantene

Slik skal han få politihøgskolen til Drammen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags