Jo nærmere vi kommer valgdagen 11. september, jo vanskeligere blir det å finne et parti å stemme på – synes jeg. Hadde nå bare disse politikerne forholdt seg rolige, og ikke sagt og gjort noe, så kunne vi stemt slik vi alltid har gjort, og ferdig med det. Men nei da, nå kommer de med det ene utspillet verre enn det andre. Det mest diskvalifiserende, for alle de partiene det gjelder, er jo etter min mening deltakelsen i det «syndenes forlatelse-showet» som Visjon Norge arrangerer for seg selv. Det finnes mange metoder for å kvitte seg med velgere, men neppe noen sikrere enn å gå til sengs med denne menigheten som stats-tv-kanalen så grundig har avslørt. Når vi så luker bort de partiene som ikke ble invitert, men som hadde deltatt om de hadde blitt, så sitter vi igjen med Venstre og Rebekka Borsch.

Som ufarlig 70-åring (ref. Jan Ovinds spalte i DT sist lørdag) så tillater jeg meg å si at jeg gjerne sitter igjen med Rebekka Borsch, men ikke med Venstre. Hvis dere skjønner hva jeg mener?

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

I en desperat situasjon, med ryggen mot veggen og ingen alternativer tilgjengelig, kunne man jo tenkes å stemme Frp. Men det var før det siste utspillet fra Fremskrittspartiets Ungdom. Les selv: «På landsmøtet til Frp i mai ble det vedtatt at dyrepoliti skulle bli gjeldende i hele landet.».

De mener altså i fullt alvor at vi skal konstituere, bemanne og bekoste et eget politi som skal patruljere gater, strender, hustak og vidder for å sikre at måkene får etablere og formere seg i ro og fred. I say no more.

Apropos utspill: Frp–Bård Hoksrud foreslår at det skal opprettes et nasjonalt Eldreombud. Han vil ha/bli Eldrestatsråd med privatsjåfør, egen statssekretær, politiske rådgivere, departementsråder og hele sulamitten. Hva tar du oss for Hoksrud? Vi er 68-generasjonen. Vi kan slåss sjøl. Det er oss du har å takke for at Norge er kåret til verdens beste land for pensjonister. Bruk heller pengene som ville gått med til dette «hoffet» og dyrepolitiet på noen som virkelig trenger det.

Jeg tror jeg vil stemme for at det skal bli mulig å forhåndsstemme for hele livet.

Da kan vi velge partiet med den ideologien som ligger nærmest vår egen overbevisning, og så avgi vår stemme en gang for alle. Tenk bare på den valgoppslutningen vi ville fått her i landet. Som sagt, jo nærmere vi kommer valgdagen, jo mer roter politikerne det til for seg selv. Med «min valgordning» ville vi sluppet å forholde oss til personer, deres fasonger, hudfarge og seksuelle preferanser. Løgnaktige og stadig skiftende valgprogrammer kunne vi blåse en lang marsj.

Men nå sitter jeg altså her med mine kvaler og angrer bittert på at jeg ikke valgte å forhåndsstemme før politikerne rotet det til for både seg selv og meg. Jeg gremmes!

LES OGSÅ: Debattant Finn Sjuve:–Noen sier meg imot bare fordi det er meg