Jeg er imponert over samarbeidet mellom skolene og idretten, som sikrer at barna våre får aktive og trygge lokalsamfunn å vokse opp i.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det stemmer at det var Arbeiderpartiet som kjempet gjennom det historiske vedtaket i Drammen bystyret om en times daglig fysisk aktivitet i drammensskolen. Det er vi stolte av. Det førte til at stortinget i 2017 vedtok fysisk aktivitet som en del av den nasjonale satsingen.

I en kommentar skriver Drammens Tidenes Herborg Bergaplass følgende: «Lokalt må Aps daværende gruppeleder, Masud Gharahkhani, regnes som hopp og sprett-timens far.»

Jeg har ikke lagt skjul på at noe av det jeg er mest stolt over som tidligere gruppeleder er å få flertall for dette historiske forslaget, og at Marienlyst fortsatt skal være for idretten.

Men det er Drammen og Buskerud idretten som skal ha æren for vedtaket om daglig fysisk i skolen. Med utgangspunkt i deres viktige samfunnsprosjekt «Aktive lokalsamfunn». Det hele startet med en studietur til Trudvang Skule sammen med idretten i 2014. Her ble vi overbevist av ildsjelene Odd Arild Amundsen og Roar Bogerud.

I DT sa jeg følgende i 2014 «Drammensskolen bør ha som konkret målsetting at alle elever skal ha minst en times fysisk aktivitet på skolen hver dag. Skal vi bli den beste skolen i landet, må vi få til det. Drammen bør bli en storbypilot på området. Det vil få både nasjonal og lokal oppmerksomhet, og Drammen kan bli selve kroneksempelet på en by som tar barnas fremtid på alvor. Fysisk aktivitet også er bra for læring – ikke bare folkehelse.»

La meg sitere hva Høyrerepresentantene Kristin Ørmen Johnsen og Tove Paule sa ”Barna er jo primært foreldrenes ansvar, det er jo dog de som har satt dem til verden”. ”Det er jo bare å åpne døren og få barna ut, slik våre foreldre gjorde med oss”.

Ytterligere kommentarer til disse sitater er ikke nødvendig. Derfor er det meget spesielt å lese innlegget til Drammen Høyres representanter som fem år senere, rett før et valg sier at det var de som foreslo dette.

Arbeiderpartiet har hele tiden påpekt viktigheten av tett samarbeid med utdaninngsforbundet og lærerne i gjennomføringen. Selv har jeg blitt skolepappa i år og er mektig imponert over hvor dyktig skoleledelse og lærere vi har i Drammen. Det som imponerer meg like mye er det tette samarbeidet mellom skolene og idretten, for å sikre at barna våre får aktive og trygge lokalsamfunn å vokse opp i. Det er dette sterke fellesskap er.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags