Eiendomsskatt og ulikhet

Av
DEL

Meninger«Drammen Høyre er garantisten for at det ikke innføres eiendomsskatt i Drammen kommune», skriver ordførerkandidat Fredrik A. Haaning i sitt meningsinnlegg i Drammens Tidende 9. august, og prøver samtidig å skape frykt blant minstepensjonister og vanlige folk.

I Drammen er SV og Rødt er de eneste partier som har programfestet eiendomsskatt på de mest kostbare boligene. For det store flertall av minstepensjonistene vil da eiendomsskatten bortfalle helt. Og for de få som måtte sitte på en allerede nedbetalt luksusbolig, vil det være null problem å ta opp et rente- og avdragsfritt lån. Dette lånet kan dekke en beskjeden eiendomsskatt og mer til, og attpåtil gi en god arv til de etterlatte.
Altså: En eventuell eiendomsskatt vil verken merkes av minstepensjonisten eller av vanlige folk.

LES OGSÅ: Eiendomsskatt er en sovepute

Drammen er en by med store forskjeller mellom fattig og rik. Lørdag meldte Drammens Tidende at Drammen er verst i Norge på barnefattigdom. Mindre offentlige inntekter gir færre skattekroner og færre virkemidler til å utjevne forskjeller.

Drammen har her store utfordringer, både når det gjelder større skatteinntekter og fornuftig disponering av skatteinntektene. Målet må være at de som allerede lever høyt på strå, betaler mer. Dette bidrar til å redusere ulikhetene mellom fattig og rik. Mindre forskjeller gir et bedre samfunn og en bedre by.

Andre innlegg på dt.no/meninger:
Hvor mye hopp og sprett er det mulig å lure inn i mattetimene?

Med Sp blir det omkamp om Viken

Svelvik må ikke alltid stå med lua i hånda og takke ja

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags