Hvem skal pleie de eldre og syke?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høstens kommunevalg nærmer seg, og Norsk Sykepleierforbund er opptatt av at alle bruker stemmeretten sin. Kommunene har blant annet ansvaret for systematisk folkehelsearbeid, svangerskapsomsorg, behandling og oppfølging ved akutt sykdom, rehabilitering og oppfølging av kronisk syke, tjenester til funksjonshemmede og eldre som trenger bistand med mer.

Årets undersøkelse i Buskerud viser at den faktiske bemanningen i sykehjem og hjemmesykepleie har en betydelig lavere andel sykepleiere og helsefagarbeidere enn det planlagte og ønskelige. Av kommunene som skal inn i Nye Drammen kom Svelvik dårligst ut. Det var over 40 % av de planlagte sykepleiervaktene som ikke ble dekket med sykepleiere. I Nedre Eiker og Drammen var det henholdsvis 27 og 17 % av de planlagte sykepleiervaktene dekket med lavere kompetanse.

Helsefremmende arbeidstidsordninger, konkurransedyktig lønn, fulle stillinger og mulighet for kompetanseutvikling er viktige faktorer for å rekruttere og beholde sykepleiere og spesialsykepleiere i kommunene. Det er også avgjørende at tjenestene organiseres på en slik måte at helsepersonell opplever at de har mulighet til å utføre faglig forsvarlig jobb.

Møt opp på helsepolitisk debattmøte mandag 26. august kl. 18.00 på Scandic Ambassadeur i Drammen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken