Mobergs vurderinger av Høyres indre liv får stå for hans regning

Av
DEL

MeningerJan Moberg skriver på dt.no i dag at Drammen Høyre fremstår som et regelrett bompengeprotestparti.

Det er ikke riktig. Drammen Høyre har en bred og gjennomarbeidet politikk på alle områder som angår utviklingen av nye Drammen kommune.

Moberg har i tidligere innlegg uttalt at han støtter Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Drammen, så innlegget er ikke overraskende i så måte.

At Drammen Høyre har sagt nei til en bomring med 42 bompunkter i og rundt Drammen er korrekt observert. Men Moberg har tydeligvis ikke fått med seg at Arbeiderpartiet har kommet til samme standpunkt etter noe tid og mange krumspring.

Freidige triks og personangrep er ikke det byen trenger nå

Når nærmere 70 prosent av befolkningen har sagt nei til en slik bomring, ville det være direkte udemokratisk å gjennomføre prosjektet selv om dette får konsekvenser for samferdselsløsningene i Drammensområdet. At bortfall av 9,3 milliarder i bompenger fra innbyggerne vil få konsekvenser, har vi i Høyre aldri lagt skjul på.

Når Buskerudbypakke 2 er lagt død, må vi se fremover. Det innebærer å finne gode løsninger som både ivaretar fremtidige utfordringer og som har aksept i befolkningen og næringslivet. Det er akkurat det Høyre vil gjøre i samarbeid med de andre politiske partiene i det nye kommunestyret.

Politikerne i fellesnemda for den nye kommunen har vedtatt to store prosjekter. Det er ny bybru i Drammen og et nytt sykehjem på Brekkejordet i Krokstadelva. Ingen av disse to prosjektene var avhengige av Buskerudbypakke 2, og den økonomiske konsekvensen av å velge en kortsiktig løsning fremfor å bygge ny bybru nå, i samarbeid med BaneNor, får vi om kort tid kjennskap til.

Ny bybru er ikke et prestisjeprosjekt, men en fornuftig og fremtidsrettet investering for Drammen i forbindelse med de planlagte arbeidene på Drammen stasjon og som et spleiselag vi mister muligheten til hvis vi velger feil nå.

På tide å innse at bybru-toget har gått

Drammen Høyre har gjennomført en svært vellykket valgkamp med hele partiet i ryggen både lokalt, på fylkesplan og nasjonalt.

Moberg mener videre at saken om barnefattigdom kommer i skyggen av debatt om bompenger og ny bru. I det siste av tre folkemøter avholdt av Drammens Tidende i Drammens Teater ble det spurt om hva som er den viktigste saken for Drammen fremover. Min appell gjaldt da nettopp barnefattigdom og bekjempelsen av varig lavinntekt fremover.

Drammen Kommune har i tiden som Høyre har hatt styring, jobbet iherdig med å utjevne resultater av inntektsforskjeller. Jeg kan nevne gratis kjernetid i barnehage, gratis skolefritidsordning og gratis kulturskole for lavinntektsfamilier. Moberg mener Høyre er populistisk.

Høyres kjennemerke i Drammen er stø økonomisk styring, gode skoler og eldreomsorg for våre innbyggere og en byutvikling å være stolt av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags