Byvåpenet blir et godt og verdig symbol for den nye kommunen

Av
DEL

Meninger Valgkampen preges av viktige saker som bompenger, skole, eldreomsorg og innvandring. Det er bra, men mindre saker som angår Nye Drammen kommune kommer derfor lett i bakgrunnen.

De siste to årene har det vært en debatt om den nye kommunen skal benytte Drammens eksisterende byvåpen som kommunevåpen i fremtiden, eller benytte de nye årringene som ingen andre enn aktive politikere ønsker seg. Alternativt kan man sette i gang enda en ny og kostnadskrevende prosess for å finne en løsning.

LES OGSÅ: Dette er den dyreste kommunen i «Nye Drammen»

Det ble flertall i både Svelvik, Drammen og Nedre Eiker for at den nye kommunen skulle hete «Drammen» etter valget. Det er da naturlig at man også velger gamle Drammens byvåpen. På et debattmøte i Svelvik 20. august ble dette temaet berørt. Ingen andre partier enn Frp kunne si klart og tydelig at de vil at den nye kommunen skal benytte Drammens eksisterende byvåpen.

Dette byvåpenet har en rik symbolikk og røtter tilbake til 1700-tallet. Byvåpenet har overlevd flere kommunesammenslåinger og grensejusteringer.

Nye Drammen Frp mener det eksisterende byvåpenet blir et godt og verdig symbol for den nye kommunen. Vi reagerer derfor på at flere partier nå, uten særlig oppmerksomhet, vil snikinnføre de omstridte årringene som nytt symbol når valget er over.

Tirsdag ettermiddag ble det klart at Fellesnemdas vedtak om «årringene» var ugyldig. Det er nå på tide at Høyre og Arbeiderpartiet kommer på banen og forteller hva de mener om nytt byåpen. Det nye kommunestyret skal etter valget bestemme hvilket byvåpen den nye kommunen skal ha, men det er viktig at partiene forteller om sitt standpunkt før valget 9. september.

LES OGSÅ: Nye runder i symbol-ringen (OBS: Krever innlogging)

Drammen Frp lover å fortsette kampen for å beholde det eksisterende byvåpenet. Vi vil ikke ha de nye årringene som symbol, og vi vil ikke sette i gang nok en ny, dyr konkurranse. Og vi lover å ha samme standpunkt også etter valget. Vi ønsker Drammens tradisjonsrike byvåpen i den nye kommunen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags