Akkurat nå ser vi ikke at politikerne i Drammen evner å opptre slik de gjorde da Drammen var på sitt aller beste

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Næringslivets forventninger til Nye Drammen kommune er at flere innbyggere, mer areal, ambisiøse ledere og nyvalgte politikere vil bety sterk satsing på næringsutvikling. Skal Drammen vinne konkurransen om innbyggere og bedrifter med andre regioner på Østlandet, må vi sette felles mål og jobbe hardt sammen for å nå dem.

Nye Drammen kommunes innbyggertall – ca. 101.000 – gir i seg selv mer tyngde og økt attraktivitet. Det hjelper også at statsminister Erna Solberg og hennes regjering nylig definerte Drammen som en så stor by at den fortjener å motta storbymidler. Tilgang på nye næringsarealer i Nedre Eiker og Svelvik bidrar temmelig sikkert også til at flere som tenker flytting og nyetablering vil se hitover. Ny størrelse og mer areal gir kort sagt et godt utgangspunkt for mer næring og bedre vilkår for de virksomhetene som allerede er her.

Rykker inn

2. januar 2020 rykker en ny administrasjon inn i Rådhuset. Rådmann Elisabeth Enger og hennes utvalgte vil helt sikkert gyve løs på oppgaven med glød, kompetanse og mye lyst til å lykkes. Med dem får kommunen også en næringssjef, når kommunalsjef for næring og arbeid, Toril Lislien, kommer i gang.

Næringslivets forventninger er høye, spesielt når hun presenteres slik på kommunens nettsider: En av Toril Lisliens viktigste oppgaver vil være å legge til rette for å drive et godt næringsliv i Nye Drammen kommune, og bidra til å gjøre kommunen attraktiv for næringslivet.

Den nye kommunalsjefen slår fast at hun ønsker å få en god dialog med næringslivet og et godt samarbeid mellom næringsliv og kommune. Dette lyder som søt musikk for oss som næringslivets tillitsvalgte. Vi vil gjerne være bindeleddet mellom bedriftene og kommunen for å utvikle samspillet.

LES OGSÅ: Varierende sjø for Bølgen & Moi

Spente på politikerne

Som næringslivets representanter har vi også lyst til å uttrykke våre forventninger til dem som velgerne i høstens valg beslutter at skal styre den nye kommunen politisk. Her har vi mer spent forventning, må vi erkjenne.

Vi ønsker oss politikere som ser verdien av at bedriftene får gode rammevilkår og utviklingsmuligheter, som evner å sette felles mål og dra Drammen fremover sammen. I lys av stemningen i dagens drammenspolitikk, kjenner vi på en uro på dette punktet. Akkurat nå ser vi ikke at politikerne i Drammen evner å opptre slik de gjorde da Drammen var på sitt aller beste. Da byen forbløffet hele landet med sin forvandling, mottok priser for byutvikling og ble mester på omdømmebygging.

Da handlet det om å sette felles mål og vise gjennomføringskraft. Det dreide seg om å spille hverandre og byen gode, ikke om omkamper, dårlig personkjemi og soloraid.

Forutsigbare

For å utvikle næringslivet og skape arbeidsplasser, ønsker vi oss politikerne som evner å samarbeide godt, er forutsigbare og tenker langsiktig.

Oppgavene må vi løse i fellesskap, enten det dreier seg om å utvikle Drammen som et sterkt regionalt senter i Viken, om å klargjøre næringsarealer, utvikle helserelatert næring, utvikle gründerbyen Drammen, digitalisere, legge til rette for at bedriftene får kompetente medarbeidere, gjøre byen god å bo i, løse veiutfordringene, stimulere til liv i sentrum, snakke opp nye Drammen, tiltrekke oss flere innbyggere, arbeide for å få hovedsetet for Universitetet i Sørøst-Norge til Drammen, etablere nye studieplasser m.m.

Når vi lar være å tenke på enkeltsaker og manglende samspillsferdigheter fra den siste tidens politiske landskap, er vi optimistiske.

LES OGSÅ: Teresas butikk er litt utenom det vanlige

Gjøre Drammen best

Vi oppfatter at toneangivende politikere står sammen om å ville gjøre Drammen til en av de beste på næringsutvikling. At de virkelig ønsker å bygge attraktive boliger. At de ser verdien av å skape en bedre by, og at de ønsker et tett samarbeid med næringslivet.

Vi lytter når de samme politikerne i debatter snakker om at de ønsker et bredt forlik for å få til næringsutvikling, og at de sammen ønsker å utvikle en næringsvennlig politikk – i stedet for å ri kjepphester.

Vi ønsker og håper at kommunens fremtidige politikere finner tilbake til suksessoppskriften «Å løfte Drammen sammen». Som representanter for næringslivet vil vi gjerne bidra til å legge til rette for at politikerne kan levere på dette. Vi vil gjøre alt vi kan for å stimulere til dialog, innovasjon, investeringer, kreativitet og kraft.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken