Kirken bør ikke styres av kirkefremmede

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.1. kandidat for Åpen Folkekirke, Tone Grahl-Jacobsen, reklamerer i Drammens Tidende for seg og sin kirke for at alle som døper sine barn i kirken må stemme inn ledere ved høstens kirkevalg. Mitt spørsmål er om det er logisk at folk som vanligvis ikke er interessert i kirken eller i Bibelen som norm og rettesnor, skal avgjøre at man ikke lenger skal videreføre bibelsk tro og tradisjon som kirken har vært tuftet på i århundrer, ja helt tilbake til reformasjonen?

Grahl-Jacobsen ønsker en konkurrerende liste, nemlig Bønnelista, velkommen, men legger til at hun er uenig med det Bønnelista står for. Hva denne uenigheten består i, sier hun ingen ting om. Men ifølge Bønnelistas program er uenigheten himmelfallende stor. Grunnen til at vi for første gang ved valg av menighetsråd og bispedømmeråd får en konkurrent til Åpen Folkekirke, er at mange mener at kirken de senere årene bl.a. ikke har brydd seg om Bibelens ord, at ekteskapet er beregnet på mann og kvinne, at barna har rett på en biologisk far og mor.

På nettet kan man lese at Bønnelista er blitt til ene og alene fordi man er uenig i liberaliseringen og utvanningen av Bibelen i kirken, med bl.a. kirkelig vigsel og velsignelse av homofile. Det hevdes i denne listas tilfang at man ønsker en kirke som er ledet av Den Hellige Ånd og med ledere som vil være Jesu disipler på jorden, altså gjenfødte og bekjennende kristne som Bibelen taler om.

Bønnelista mener ikke at kirken ikke skal være åpen for absolutt alle, at evangeliet og Bibelens budskap gjelder alle. Men samtidig at den ikke skal styres av kirkefremmede. Personlig mener jeg at det er på tide med en bønneliste for en folkekirke som mer og mer fjerner seg fra Bibelens lære. Oppriktig bønn er ifølge Bibelen avgjørende. Noen vil hevde at det holder med alle frikirkene, og at det man tidligere kalte Den norske kirke får seile sin egen sjø.

Men Folkekirken har et utrolig stort potensial for evangelisering, med klar og utvetydig tale om omvendelse, synd og nåde, himmel og fortapelse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags