Svelvik - uten regler for fart og parkering

Av
DEL

MeningerI Svelvik, vår Kardemommeby, gjør vi som vi vil, selv om Politimester Bastian er her av og til. De eneste som har blitt tatt her er unger som syklet to på sykkelen, men det var den gangen Lensmannen var her.

Fra Skånegata til ferjeleiet er det 30 km/t hastighet, men det er bare på skiltet. Hvis UP hadde fått stå i fred noen timer, kunne vi gjort om Storgata til gågate. Her er det er ingen som holder seg til fartsgrensen annet enn fotgjengere og noen syklister.

Parkering på fotgjengerfelt og fortau er en selvfølge. Det kan se ut som om ungdommen i Svelvik blir opplært til å feilparkering!

Fortauet ved Moparken blir brukt hele året til parkering. Verst er det at på skiltene rundt i sentrum står det 1–2 timer parkering, men det kunne like gjerne stått 1–10 år. Plassene blir brukt som parkering for folk som leier i området, hele året. De bruker blant annet kundeplassene fra pølsebaren, selv om på kvelder og i helgene trenger pølsebaren disse plassene. Men da står det fullt med biler der, for da har de som eier dem fri.

Det ser ut som om kommunen ikke har ikke til å ta seg av dette, men det store spørsmålet blir – kommer det slike uvesener som parkeringsvakter og kanskje parkometre. Hva skal vi gjøre da, vi som er vant til å gjøre vi vil?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags