Omkampsdemokratiet er en klump om foten til Nye Drammen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva har sakene om Buskerudbyen, byvåpen, skolestruktur og ny bybru til felles? Jo, at politikerne først har bestilt utredninger, fått de, fattet vedtak og så ombestemt seg i siste time. Når det er lagt ned titalls millioner på forarbeid og planlegging og et utall politiker- og administrasjonstimer er investert til saksforberedelser, etter at eksterne samarbeidspartnere har fått oppdrag, levert og fått betalt, ja da ombestemmer politikerne seg likevel.

Det er dyrt, det er ineffektivt, det gjør Drammen kommune til en dårlig arbeidsgiver, en dårlig samarbeidspartner og en dårlig tjenesteleverandør.

LES OGSÅ: Fylkesmannen satte ned foten. Dette blir ikke Nye Drammens midlertidige kommunevåpen (Krever innlogging)

At nye opplysninger kan føre til at man må justere på vedtak må man noen ganger akseptere. Men det er ikke det der er snakk om i disse tilfellene. Politikerne har hoppet på alternativer som ikke er utredet og gått tilbake på forutsetninger de aksepterte i første omgang. Det er slett politisk håndverk!

LES OGSÅ: Bybruas skjebne utsettes etter høydramatisk møte (Krever innlogging)

Vi må kunne forvente at politikerne står fast ved flertall fattet av kommunestyret – også om man i utgangspunktet var uenig. Dersom man ikke kan akseptere nederlag men insistere på omkamp etter omkamp mister vi noe av det som er helt grunnleggende for en kommune: Forutsigbarhet. Et omkampsdemokrati av det slaget vi har erfart de siste par årene er det ingen som vinner på. Det eneste som er helt sikkert, er at vi blir en mindre attraktivt by å investere og bo i!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags