Drammen blir ingen taper i Viken

Av
DEL

MeningerHerborg Bergaplass peker på viktige utfordringer i sitt innlegg om fylkestingsvalget. I det nye Viken blir det nødvendigvis fokus på flere regioner enn i dagens Buskerud. Men Drammen blir ikke mindre av at fylket blir større.

Sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold blir presset gjennom av høyreregjeringen, med manglende pengestøtte og nølende folkestøtte. Regjeringen legger ikke til rette for at reformen skal bli en suksess – tvert imot.

Vi mener dette gjør det enda viktigere med folk på fylkestinget som kjemper for alle regioner i Viken. Jeg kan gå god for at enhver person på vår liste vil gjøre nettopp dette.

Vi skal videreføre alt som fungerer

I dag gjøres det mye bra for drammensregionen. Etter at staten trakk sin støtte til kollektivtilbudet i Drammen, gikk et fylkesting med Arbeiderpartiet i spissen inn for å opprettholde nivået slik at tilbudet forble minst like godt. Fylket trappet opp da regjeringen sviktet. Og det bør fylket fortsette å gjøre.

I sammenheng med det nye sykehuset på Brakerøya, så fylkestinget muligheten for en helseklynge i regionen. Det skal styrke helsetjenestene, utdanningstilbudet, og arbeidsmarkedet i hele regionen. «- Dette er en unik mulighet som bare dukker opp ca. hvert 50. år.», sa Roger Ryberg (Ap) da. Det er en mulighet vi har tenkt til å gripe videre inn i Viken.

For noen uker siden ble Buskerud kjent som det beste fylket i landet på å skaffe læreplasser – for tredje året på rad. Det er et resultat av målrettet arbeid i fylkeskommunen, og et godt samarbeid med bedrifter i hele fylket. Både Akershus og Østfold kan lære mye av arbeidet som er gjort til nå.

God styring handler ikke om postnummer

Jeg nevner disse sakene fordi det er gode eksempler på at god politisk styring ikke handler om postnummeret til representantene. Buskerud fylkesting har folk fra hele fylket, og det samme vil gjelde i Viken. Arbeiderpartiets grunnleggende syn er at alle skal kjempe for alle. Med oss vil fylkestinget se enhver region – Drammen inkludert.

For Drammen er stor – Norges 10. mest folkerike kommune, og Vikens tredje mest folkerike. At utviklingen i Drammen må ses i sammenheng med utviklingen andre steder i fylket er naturlig. Derfor vil kanskje noen si at det blir mer kamp om beinet. Men det blir jo også langt flere bein å gå på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags