Senterpartiet på velgerjakt - vil ta verden tilbake til slik den var

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDen 9. august går Senterpartiets førstekandidat i Viken, Anne Beathe Tvinnereim, hardt ut mot Høyre i en kronikk i DT. Overskriften var «Med Senterpartiet blir det omkamp om Viken» Senterpartiet har helt tydelig valgt strategien: Angrep er det beste forsvar. Samtidig er innlegget en solid begrunnelse for at det er bortkastet å stemme Senterpartiet ved fylkestingsvalget – fordi de ønsker å gjøre minst mulig. De som vil lide for det er vi som bor her.

Høyre har hele tiden vært klar på at vi ikke har ønsket oss regioner eller fylker. I det menings-fellesskapet har vi hatt med oss bl.a. Fremskrittspartiet og Senterpartiet. Vi velger i motsetning til Senterpartiets førstekandidat å forholde oss til det landets nasjonalforsamling bestemmer. Derfor forholder Høyre seg til det et flertall i Stortinget bestemmer. Stortingsflertallet ville ha regioner, de nye fylkene. Det viktigste for oss ble derfor å se på hvordan vi kan utnytte mulighetene i de nye regionene til det beste for innbyggerne, da vi ikke fikk flertall for vårt primære syn.

At Senterpartiet aktivt velger en passiv tribuneplass, får være opp til dem. Det er ingen stor overraskelse at SP er imot forandring, men mer overraskende er det at de ikke virker å ha andre valgkampsaker i regionen enn å ta verden tilbake til slik den var.

Det er defensivt, for det kommer til å bli en arbeidsom 4-års periode i Viken og i de andre fylkene, hvor det skal utmeisles en helt ny fylkespolitikk på alle områder, spesielt i de fylkene som er utvidet. Det at Senterpartiet ikke vil ha meninger om det politiske arbeid som skal gjøres regner jeg med at velgerne merker seg.

For velgerne ønsker nok å bruke sin stemme på partier og folkevalgte som står for noe og mener noe om de sakene fylkene avgjør.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags