På lag med fremtiden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerVi må planlegge for fremtiden. Det er der vi skal tilbringe våre liv. Og det er stor forskjell på å planlegge for fremtiden og å planlegge for en forlengelse av fortiden. Magnus Weggesrud som er 5.kandidat for Senterpartiet i Viken gjentar i sitt innlegg i Drammens Tidende 12.januar at Senterpartiet ikke kommer til å gi seg i kampen mot Viken. De vil tydeligvis gjøre hva de kan for å stikke kjepper i hjulene for en konstruktiv utvikling.

Viken har ingen fremtid, skriver Weggesrud. Heldigvis er han ganske alene om denne omkamp-strategien og vil ikke kunne få flertall med noen. De fleste andre innser nå at det å motarbeide de nye fylkene bare fører til dårligere tilbud, og færre tjenester og muligheter for våre innbyggere.

Arbeiderpartiets toppkandidater har vært tydelige om at de nå vil legge seg i selen og gjøre det de kan for å utnytte mulighetene til å skape et best mulig fylke for innbyggerne i hele det nye Viken. Det er å ta ansvar og det er å ha ambisjoner for befolkningen i Viken. Det gleder oss i Venstre. Det gir oss også større muligheter for å samarbeide både mot høyre og venstre i politikken. Senterpartiet har meldt seg ut av alt mulig fremtidig samarbeid. De fleste innser at Viken allerede er i ferd med å bli en realitet.

Fylkesmannen er på plass og ble omorganisert fra 1.januar nå i 2019, partiene fusjonerer sine partiorganisasjoner og fylkeskommunene har allerede ansatt de fleste på ledernivå og er i ferd med å ansette sine øvrige medarbeidere. Mange andre organisasjoner er i ferd med å organisere seg for å møte fremtiden i Viken. Regionrådene har tatt en offensiv rolle for å posisjonere seg, for å få til vekst og utvikling, og for å utnytte synergieffektene Viken gir.

Viken er ikke å legge ned noe eller fusjonere noe, Viken er å bygge noe helt nytt for å møte dagens og morgendagens nye hverdag, og rivende utvikling med store utfordringer. Weggesrud har absolutt ingen visjoner og dømmer hele regionreformen utfra hva den nå er – ikke hva det kan bli. Han vil heller beholde fylkeskommunene bare 7 % er fornøyd med, og gi masse makt til statlige organer, direktorater og foretak. Senterpartiet burde derfor heller kjempe for å desentralisere oppgaver ut til folkevalgte organer i fylkene enn å hegne om det bestående. Senterpartiet har tidligere ønsket den regionreformen vi nå får, men nekter tydeligvis å være med når de ikke har hånden på rattet selv. Beklager Senterpartiet. Dere er på lag med fortida. Det er en dårlig strategi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags