Vi vil gjøre Tollbugata til en levende gågate og skape et mer levende Strømsø

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En levende og interessant by består av små landemerker. Områder med sin egen profil, som bryter opp omgivelsene og tilbyr noe eget.

Landemerker kan være kostbare, som en bro eller en nyanlagt park, eller rimelige som initiativet i Tollbugata, hvor en enkel bygate friskes opp og omgjøres til en liten oase i bymiljøet.

Hvis du skal lykkes i å skape noe nytt i et nabolag må initiativet komme fra beboere og de næringsdrivende som holder til der. Kommunen kan så bidra med regulering og investeringer.

Arbeiderpartiet har lenge vært pådriver og fremmet forslag om Tollbugata, torgene og mer byliv i Drammen sentrum. I tillegg har vi nedfelt en områdesatsing på Strømsø, der Tollbugata blir en pilot på hvordan vi kan skape attraktive byområder med nye omgivelser og opplevelser. Med planene som er lagt frem fra de lokale kreftene ser vi at tiden er klar for at dette kan realiseres.

Drammen Arbeiderparti skal fortsette å jobbe for variert boligbygging også i sentrum. Samtidig skal det stilles krav til gateliv og aktive fasader på gateplan i sentrum av byen. Vi vil følge opp samarbeid med utviklere, gårdeiere og ikke minst beboere og næringsdrivende, som lever i og bruker områdene hver dag.

Vi i Arbeiderpartiet gleder oss til å gå i dialog med partene og sammen gjøre om Tollbugata mot torget til en levende gågate og skape et mer levende Strømsø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken