Avlys region Viken!

MENER BUSKERUD BØR BESTÅ: LO Buskerud ønsker å bevare Buskerud. På bildet: Fylkesordfører i Buskerud i dag, 
Roger Ryberg, som representerer Ap.

MENER BUSKERUD BØR BESTÅ: LO Buskerud ønsker å bevare Buskerud. På bildet: Fylkesordfører i Buskerud i dag, Roger Ryberg, som representerer Ap. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerRegion Viken må skrinlegges. Det mener LOs fylkeskonferanse i Buskerud som er bekymra for avstandene i den nye regionen, både geografisk, og ikke minst demokratisk.

Nå krever fylkeskonferansen at politikerne på Stortinget tar hensyn til lokaldemokratiet og reverserer dagens forslag til regionreform.

Ja til Buskerud fylkeskommune

LOs fylkeskonferanse i Buskerud oppfordrer politikerne på Stortinget til å støtte forslag om å avvikle region Viken. Til tross for massiv motstand i alle tre fylker, Akershus, Østfold og Buskerud, har Stortingsflertallet presset gjennom en region som strekker seg fra svenskegrensen til Sogn og Fjordane. LOs fylkeskonferanse i Buskerud er bekymra for avstandene i den nye regionen, både geografisk, og ikke minst demokratisk.

Ved strukturelle og organisasjonsmessige endringer i de demokratiske forvaltningsnivåene må det viktigste være å styrke demokrati.

LOs fylkeskonferanse mener at en storregion med Buskerud, Akershus og Østfold vil svekke demokratiet og bidra til mer sentralisering.

Det blir færre mennesker som fatter beslutninger, det vil bli flere profesjonelle politikere og større sentraliserte fagmiljøer.

I dagens modell er oppslutningen blant innbyggerne om fylkeskommunen lav. LOs fylkeskonferanse i Buskerud frykter at oppslutningen vil falle drastisk ved en realisering av region Viken.

Buskerud har særegenheter som krever egne prioriteringer.

Buskerud fylkeskommune og Buskerud fylkesting er best egnet til å løse de utfordringene fremtidens Buskerud står overfor.

LOs fylkeskonferanse krever at politikerne på Stortinget tar hensyn til lokaldemokratiet og reverserer dagens forslag til regionreform.

LES OGSÅ: – Et viktig løft for Drammen sykeshus

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags