Styremedlem i Ungkurd, Begrad Reza kommer med hårreisende påstander om at drammenspolitikere deltok i en demonstrasjon som støtter fascisme, islamisme, og rasisme, de påstandene tar jeg sterk avstand fra og kan ikke la de stå uimotsagt.

BAKGRUNN: «Udemokratiske tendenser blant norske politikere som støtter Erdogans politikk»

Jeg ble invitert for å holde en appell for demokratiet i Tyrkia og mot kuppforsøket 15. juli av Hatice Elmacioglu som er leder av Tyrkisk foreningers hovedorganisasjon. På forhånd gjorde jeg min research og ble forsikret om at dette var en markering som ikke inneholdt nasjonalistisk eller hatefullt budskap mot landets minoriteter. Dette var en demonstrasjon som var åpen for alle, hvor alle var invitert uansett etnisitet. Det var tverrpolitisk representasjon under markeringen mot terror og vern av demokrati og ytringsfrihet.

Jeg har alltid vært en av de fremste forkjemperne for ytringsfrihet, demokrati og likestilling.

Demonstrasjonen var ikke for eller imot Erdogan, den var for demokrati og ytringsfrihet, noe alle innbyggere i Tyrkia vil nyte godt av. Å verne om våre felles verdier er ytterst nødvendig uansett om en er minoritet eller majoritet. Jeg har mange tyrkiske og kurdiske venner som kjemper en ærlig sak i demokratiets navn. En regjering som er valgt demokratisk bør kun fjernes med demokrati og ikke kupp, det håper jeg vi er enig om.

Jeg opplevde de som var til stede under markering som engasjerte mennesker, som er redde og bekymrede for det som skjer i Tyrkia.
Etter demonstrasjonen pratet jeg med mange fremmøte, jeg oppfattet de som demokrati forkjempere med et ønske om et fredelig Tyrkia.

Hadde Begrad tatt seg tid til å være med på demonstrasjonen ville hun raskt ha sett flere nasjonaliteter til stede under demonstrasjonen.
Jeg godtar ikke at andre tillegger meg motiver og meninger som jeg ikke har fordi jeg deltok i denne demonstrasjonen med en appell om fred og kjærlighet. Jeg støtter verken Erdogan eller Gulen, jeg støtter det tyrkiske folk og deres motstand mot et ulovlig kuppforsøk.

Mine venner med tyrkisk og kurdisk opphav i Norge, og er bekymret for polariseringen som skjer i det tyrkiske miljøet i kjølvannet av kuppforsøket.

I min appell la jeg sterk vekt på at tyrkere som har en annen mening enn flertallet ikke skal knebles, og at vi alle må behandle hverandre med kjærlighet og respekt.

Jeg har vært sterkt engasjert i å bygge bru mellom minoritetssamfunnet og majoritetssamfunnet, ikke minst mellom forskjellige etnisiteter i Norge. For meg handler det om felles verdier som ytringsfrihet, nestekjærlighet, medmenneskelighet og toleranse. Dialog er det beste virkemiddelet.

Menneskesinnet er som en fallskjerm, det fungerer best når den åpner seg, for meg er det derfor nødvendig å ha en åpen dialog med de ulike miljøer her i Drammen, om alt det som skjer, både internt og eksternt, og om det er positivt eller negativt.
Jeg glad for at Begrad inviterer meg til deres arrangement og stiller gjerne opp, kan også forsikre hun om at jeg vil løfte denne saken politisk i mitt liberale Venstre.

Debatten på sosiale medier har utviklet seg i en negativ retning. Jeg oppfordrer alle om å ikke ta med seg konfliktene fra deres respektive opprinnelsesland til fredelige Norge, fordi det vil skape en konfliktbasert identitet. Bruk de kanalene vi har her hjemme for å skape en positiv endring i konfliktområdene. 

25 august 2014, var jeg en av arrangørene da vi demonstrerte mot IS, Profetens Ummah og Islamhatere i Oslo. Da samlet vi over 8000 mennesker som sto sammen skulder ved skulder i fredens og solidaritetens navn.

Hat avler kun hat, jeg setter menneskeverd og nestekjærlighet høyt, og respektere alle uansett minoritet, etnisitet, legning eller tro.

LES OGSÅ: