Brubelysning – det er vanskelig det. Vel, kanskje ikke belysningen i seg selv, men det å vedlikeholde den.

Jeg kjenner meg så veldig godt igjen i problemet. Lyset går og tiltak du gjør, både med å skifte pære og søke feil i sikringsskapet, blir resultatløse.

DU KAN FØLGE DEBATTEN I DT PÅ FACEBOOK.

Tomhetsfølelsen du da får er nøyaktig den samme som den de ansvarlige for belysningen på Ypsilon og Øvre Sund Bru har nå – og har hatt i flere år.

Jeg føler så inderlig med dem!

Få bruer i Norge har fått så mye positiv omtale og priser som disse våre to stoltheter.

Apropos priser, ingen av dem var direkte billige heller – Ypsilon 70 millioner og Øvre Sund Bru 527,5 millioner. Og du verden så flotte de er – i dagslys.

Problemet er at hvor mye vi enn prøver så klarer vi, år for år, ikke å holde bruene belyst slik de var tiltenkt. Jeg tror sikringene begynte å gå ganske øyeblikkelig etter at bruene ble åpnet.

Selv har jeg riktignok bare bodd som nærmeste nabo til Øvre Sund Bru i tre år nå, men jeg tror den har vært like delvis belyst som i dag siden kort etter åpningen i 2011.

Drammen by, og bruene våre, ligger midt i teknologibeltet mellom Kongsberg og Lysaker.

Vi har Subsea Valley, Eltek, FMC Technologies, Glitre Energi og hele teknologiparken på Kongsberg, både sivil og militær, i vår umiddelbare nærhet.

Jeg tror jeg kan garantere den bedriften som klarer å løse våre sikring-problemer, masse positiv PR.

Noen nobelpris i teknologi kan jeg ikke love, men hvem vet – brubelysning – det er vanskelig, forhåpentligvis ikke bare for oss drammensere?

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* Næringslivet i Buskerud ligger allerede langt fremme for å finne løsninger for en grønn fremtid

* Rett til personlig assistent

* Hvorfor ikke innføre piggdekkavgift i Drammen?