I denne avisen 6. desember slo vi fast at brubelysning, det er vanskelig det. Dette gjelder våre to bru-stoltheter Ypsilon (ansvarlig Drammen kommune) og Øvre Sund Bru (ansvarlig Statens vegvesen).

Siden bruas ferdigstillelse og åpning i henholdsvis 2008 og 2011 har de bare vært lyssatt slik de er tiltenkt i meget korte lysglimt.

Det er faktisk slik at det ikke har vært mulig å komme i kontakt med noen nålevende drammenser som med hånden på hjertet kan si at hen har opplevd å se begge bruene fullt belyst.

Dagens triste melding er at med stor sannsynlighet så vil heller ikke fremtidens drammensere noensinne få den opplevelsen.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

Det hersker nemlig resignasjon i brulyskretser. I Store Norske Leksikon er resignasjon definert som «rolig underkastelse under skjebnen» og jeg tror det beskriver veldig bra sinnsstemningen hos de brulysansvarlige vi har vært i kontakt med hos begge institusjoner.

Hos Statens vegvesen fortelles det om kondens i armaturene og jordfeil med sikringer som går i ett sett.

Vi konfronterer dem med at vi tross alt lever og virker i offshore-nasjonen Norge. En flytur over våre nære og fjerne havområder viser oss tett i tett med spektakulært opplyste installasjoner der sikringene motstår både monsterbølger og slagrein.

Det sukkes resignert i den andre enden av mobilen, hvis man kan si det slik.

LES OGSÅ: Brubelysning – det er vanskelig det

Noen lovet å komme med ny armatur, men leveringstiden virker uendelig, det vil si, ingen kan fortelle når de kommer.

For spesielt interesserte anbefales en titt på hjemmesiden.

Her beskrives det alt det flotte som kan leveres, men som altså ikke har blitt oss drammensere til del i funksjonell tilstand.

Når det gjelder Ypsilon og Drammen kommune så er faktisk situasjonen ytterligere trøstesløs.

I tillegg til å ha de samme problemene som Statens vegvesen, så har kommunen hva vi må kunne kalle et kalenderproblem.

Kommunerepresentanten forteller nemlig til avisen at derigården kan man ikke skifte sikringer vinterstid.

Ettersom vinteren værmessig så langt må sies å ha uteblitt her i byen, må det altså være kalenderen som definerer når Drammen kommune kan og ikke kan skifte sikringer.

Alt i alt er det dermed lite som tyder på at vi går lysere tider i møte her i byen, men det har blitt sagt «bli lys!» tidligere med godt resultat, så ikke gi opp håpet.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT.NO:

* En gang Dalen, alltid...

* En julehilsen til Konnerud IL

* Miljøvennlig strøm til alle