Navn: Michelle Tang (24)

Bakgrunn: Studerer til å bli bunadstilvirker, en håndverker som lager bunader. Har jobbet som bartender og servitør i restaurant og servicebransjen og med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i helsefag.

Ny jobb: Barista på Jovialen Kaffebar på Drammen stasjon.

I fjor sommer flyttet Michelle Tang (24) til Drammen. Samboeren hadde fått turnusplass her, og nå har Michelle også sikret seg jobb i sin nye hjemby.

– Det hjelper å jobbe i Drammen for å bygge nettverk her, mener hun.

Denne våren startet hun som barista på togstasjonen.

Hva tenkte du da du fikk jobben?

– Jeg var veldig fornøyd! Jeg hadde gått forbi her mange ganger, og en dag så jeg et skilt der de søkte etter folk, så jeg sendte en søknad. Jeg har alltid ønsket å lære å lage kaffe. Jeg er veldig glad i kaffe. At det er nærme hjemmet er også positivt.

Når ble du interessert i kaffe?

– Jeg var i Spania med mamma da jeg var 12 år, og da spiste jeg espresso med masse sukker som en dessert. Jeg drakk ikke kaffe så ofte som barn, men da jeg gikk på videregående og jobbet som servitør lærte jeg å like det.

Hvor mange kopper kaffe drikker du i løpet av arbeidsdagen?

– Jeg prøver å begrense det til tre kopper per skift. Fem kopper er for mange, det kan jeg ikke gjøre. Da drikker jeg heller koffeinfri kaffe.

Hva er det morsomste med jobben din?

– Det er veldig hyggelige kolleger her, og folk er blide. Når du serverer folk koffein, blir de glade. Det er gøy å lære oppskrifter og det er fint og solfylt her inne. Det er gøy å lage latte-art, men jeg er ikke så flink ennå. Hjerter går fint, men jeg har lyst til å lage mønster.

Hva er din favorittkaffe?

– Flat white. Det er espresso og steamet melk, men med et tynnere skumlag enn på en cappuccino, og det er mindre melk enn i en latte.

Hva er det tøffeste du har opplevd på jobb?

– Som servitør, og i servicebransjen, har jeg hatt ymse sjefer. En gang jeg jobbet sammen med en annen kollega hadde en kunde fått feil mat, og vi fikk hele søppeldunken over hodet. Da sa jeg opp. Jeg har også opplevd seksuell trakassering på jobb. Det har skremt meg litt bort fra serviceyrket. Men her (på Jovialen red.anm.) er lokalet så åpent, og jeg hadde sett litt hvordan det var her før jeg søkte.

Som nyinnflyttet, hvordan trives du i Drammen?

– Veldig godt. Det er deilig og rolig her og folk er veldig hyggelige, annerledes enn i Oslo der vi bodde før. I fjor gikk jeg på krykker hele sommeren, og da stoppet folk og spurte om jeg trengte hjelp, om de skulle bære matvarer for meg og så videre.

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg driver med poledancing. Jeg er semiproff i dag og prøver å bli proffdanser, så jeg skal delta i NM i artistisk poledance. Og så er jeg sammen med venner og syr, så klart! Jeg har sydd meg en familiedrakt, men ønsker å sy meg en bunad, men vet ikke helt hvilken ennå.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor fikk hun jobben?

– Det var tydelig at hun gir et veldig godt førsteinntrykk, og det er hyggelig i en intervjusituasjon, men det er også det kundene får som første inntrykk. Hun er åpen, blid og positiv – det er egenskaper som er gode å ha i kundeservice. Og hun har relevant erfaring, sier daglig leder Hans Olav Vikan.

Les også

Nå jobber Anna Isabel (32) for familiebedriften, men det var ikke en selvfølge

Les også

Da Selim (33) ikke ble innkalt til intervju, stokket han om på navnet sitt

Les også

Dette grepet gjorde at Christine (26) skilte seg ut blant jobbsøkerne

Les også

Jørgen (43) byttet karriere under pandemien

Les også

Oda (33) er sjef for 28 ansatte: – Jeg har jobbet meg hele veien opp