(Sande Avis)

I Sandehallen skjer det mye for tiden, og siste nytt er middagsservering som HK-72 Sande har tatt initiativ til. Informasjonsansvarlig og trener for J06/07 Lasse Midthus (24) kan fortelle at dette er et tilbud klubben har hatt tidligere, men så har det ligget dødt gjennom koronaperioden.

Foreldrene til spillerne på de ulike lagene skifter på å lage maten.

Middagen er gratis for alle barn og unge, og for spillerne i klubben. Voksne betaler så lite som 25 kroner per porsjon. Vi prøver å ha fast to dager i uken, men oddetallsukene blir det fort tirsdag til fredag, forteller Midthus.

Styret har jobbet en stund nå for å få dette tilbudet opp å stå igjen, og spesielt arrangementsansvarlig Kathe Monica Bråthen og økonomiansvarlig Line Teie trekkes fram.

Hensikten er ifølge HK-72s nettsider å oppfylle klubbens mål om å være et samlingssted der barn, unge og voksne kan møtes – og det skal være åpent for alle, håndballinteressert eller ikke.

Bildeserie

Dette har ikke skjedd på Vinnbanen på 20 år – se alle bildene våre

Eneste klubben i Norge?

Midthun forteller stolt at han aldri har hørt at andre klubber i Norge har et slikt tilbud. Og at tilbudet i tillegg er gratis er ganske unikt. Tanken er også at maten skal være sunn, men mye grønnsaker. De vil også benytte seg av gode, ukentlige tilbud i butikkene når menyen planlegges, så er kjøttdeig på tilbud blir det gjerne taco.

(Saken fortsetter under bildet)

– Line (økonomiansvarlig) søkte på støtte fra KRUTT (krafttak for barn og unges trygghet og trivsel, folkehelseprogram i Holmestrand kommune) som vi fikk innvilget. Så nå har vi muligheten til å ha det helt gratis for barn og unge, uavhengig av om du er med i klubben eller ikke. Det er bare å komme og få mat her. Og tirsdag og onsdag var det 50 stykker som spiste hver av dagene, og 35 på torsdag. I dag har vi beregnet mat til 40, forteller Midthun engasjert.

I første omgang satser de på å spre nyheten i klubben, men vil gjerne at de deler det med sine venner slik at flere kommer.

– Det kan være både rekruttering og et positivt tilbud for bygda også, sier Midthun.

Slipper matpakke

Fredag ettermiddag var det trening for jenter 15/16 år, og alle koste seg først med dagens middag, som var taco. To av mødrene fra dette laget, Gro Sigrid Aamodt (45) og Linda Jokerud (48), var kjøkkenansvarlige.

– Vi har begge jenter på laget som trener nå. Det er et kjempetilbud, særlig når de kommer rett fra skolen. Da slipper de å gå på matpakke nummer to på dagen, og for de som går på videregående her er det jo ikke noen butikk i nærheten, sier Jokerud.

(Saken fortsetter under bildet)

Og jentene var storfornøyde, det var enstemmig bekreftelse på at dette var et flott tilbud. Noen hadde fått prøvd dette tilbudet før koronaen, men ikke alle. Jentenes kommentarer var blant annet:

Det er et veldig bra tilbud. Vi elsker det! Det smaker godt! Og det blir bra samhold mellom oss.

(Saken fortsetter under bildet)


I tillegg til jentelaget var også Zacharias (11) innom for å spise middag sammen med moren. Sande Avis lurer på hva han synes om dette:

– Det er bra, supert! Jeg har alltid taco på fredager, sier Zacharias.