Navn: Tuva Sørby (23)

Bakgrunn: Har studert rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Jobbet et år som saksbehandler i Jussformidligen i Bergen, et rettshjelptiltak som gir gratis bistand til privatpersoner. Dette får man også studiepoeng for.

Ny jobb: Advokatfullmektig hos TYR Advokatfirma AS. De er tolv ansatte og holder til på Bragernes Torg.

Etter fem år i Bergen har 23-åringen fra Hokksund landet sin aller første jobb midt på Bragernes Torg.

Hva tenkte du da du fikk den?

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk tilbudet om advokatfullmektigstillingen. TYR Advokatfirma jobber med de rettsområdene jeg interesserer meg for, og jeg hadde fått et godt inntrykk av både firmaet og menneskene på intervjuene. Det var ikke vanskelig å takke ja. Jeg ble tilbudt stillingen på andregangsintervjuet, men fikk telefon formelt da jeg spiste lunsj med besteforeldrene mine et par timer etterpå.

Hvorfor ville du ha denne jobben?

– Jeg hadde lyst til å jobbe i et mellomstort firma, og ikke et større firma som mange i Oslo er, for da får man en del mer ansvar og tettere oppfølging. I TYR Advokatfirma jobber vi med alt fra strafferett til fast eiendom, så man blir ikke bundet til et område og får utvikle seg. Mange her har jobbet både i privat og offentlig sektor, så jeg kan hente noen tips og triks.

Hvorfor ville du studere jus?

– Jeg er opptatt av rettferdighet og at man skal blir hørt med rettighetene sine. Ikke alle har mulighet til å gjøre det alene. På videregående var jeg på utveksling i USA, og da hadde jeg et jusfag. Det var der jeg innså at jeg ville studere jus.

Hvorfor tok du et års pause fra studiene for å jobbe med et gratis rettshjelptiltak?

– Jeg så at studiet ble ganske teoretisk og jeg ville få praktisk erfaring, se hvordan jussen fungerer i samfunnet. Det ble det første praktiske møte med jussen. Det var skummelt i starten, jeg hadde ansvar for ekte mennesker, men jeg så hvor viktig det er at mennesker får hjelpen de trenger. At man kan nok til å hjelpe folk uten juridisk bakgrunn, og der innså jeg at dette var rett for meg.

Hva slags egenskaper er viktige å ha i din jobb?

– Det er viktig å være flink til å kommunisere med mennesker og like det. Og det er viktig å være strukturert og holde hodet kaldt.

Hva gleder du deg mest til i den nye jobben?

– Til å få egne saker og klienter. Jeg fikk en smakebit da jeg var med en kollega i lagmannsretten, og jeg gleder meg til å dra i retten og prosedere. Det så veldig spennende ut.

Hvordan har overgangen fra studier til arbeidsliv vært?

– Det er en stor forskjell fra en fri hverdag til å være på jobb med rutiner, men det har gått overraskende greit. Da jeg jobbet som saksbehandler fikk jeg kjenne på det, så det er ikke et sjokk, men en stor forandring.

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg er med venner, går turer og trener. Og jeg strikker. Jeg begynte med det i korona, så det er blitt en del gensere.

Hva har du på kontorpulten akkurat nå?

– Vann, masse papirer og PC. Og tankekart. Jeg liker det godt, det kan være mange parter i en konflikt, og jeg liker å se det foran meg for å få oversikt.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor fikk Tuva Sørby jobben?

– Det var en kombinasjon av hennes personlighet og sterke faglige kvalifikasjoner. Allerede på det første intervjuet la vi merke til hennes engasjement og utadvendte personlighet. Dette er kvalifikasjoner som er viktige å inneha når man jobber som advokat. I tillegg skrev hun masteroppgave om et interessant tema som en av våre partnere har hatt til behandling i Høyesterett, sier advokat og partner Andrea Wisløff i TYR Advokatfirma AS.

Les også

Før var Isabell (32) kunde i denne butikken - nå er hun sjef

Les også

Trine (48) har bodd og jobbet med urfolk i Afrika - et valg i privatlivet skulle bli vendepunktet i karrieren

Les også

Selskapet Charlotte (42) jobbet for gikk konkurs da hun var i mammaperm – da dukket denne stillingen opp

Les også

Pandemien ga Delia (33) ny innsikt

Les også

To måneder før Jørund (44) skulle slutte som stortingspolitiker, fikk han spørsmål om en lunsj