MODUM/ØVRE EIKER: I 2016 fikk gruveosten bronsemedalje i World Cheese Award i London, og osten er også norsk VM-deltaker under World Cheese Award i Bergen i november i år.

Tross ære og berømmelse har gruveosten inntil nylig blitt solgt bare på Blaafarveværket, Koboltgruvene og på Eiker Gårdsysteri, der den også blir produsert.

Nå har NorgesGruppen tatt inn osten for alle sine 198 Meny-forretninger rundt om i landet, ifølge en pressemelding fra Blaafarveværket.

– Vi er veldig stolte av å kunne tilby gruveosten til våre kunder. Smaken på osten er selvsagt det viktigste, men historien med at osten modnes i Koboltgruvene er også veldig sterk. Eiker Gårdsysteri er en viktig samarbeidspartner for oss når det gjelder ost, og vi har også vært i Koboltgruvene og sett på ostens modning der. Det var slik det startet med at vi hadde lyst til å tilby denne osten til alle våre kunder, sier kategoriansvarlig for Ost i Meny, Siri Helen Hansen-Barry i pressemeldingen.

Også Tone Sinding Steinsvik ved Blafarveværket er fornøyd med avtalen.

– På Blaafarveværket er vi opptatt av kortreist og hjemmelaget mat uten tilsetningsstoffer, med vekt på lokale råvarer av høy kvalitet. Samarbeidet med Eiker Gårdsysteri med modning og lagring av ost i Koboltgruvene er et spennende opplegg som våre besøkende har satt stor pris på, sier hun.

LES OGSÅ: