MIF dominerte i lokaloppgjøret – SIF ydmyket

BRUN SEIER: Mjøndalen slo Strømsgodset 3-0 på Consto Arena lørdag kveld. Dermed hentet de tre sårt tiltrengte poeng i bunnstriden.

BRUN SEIER: Mjøndalen slo Strømsgodset 3-0 på Consto Arena lørdag kveld. Dermed hentet de tre sårt tiltrengte poeng i bunnstriden. Foto:

Allerede i det fjerde minutt satte MIF standarden i kampen mot erkerivalen. Hjemmelaget tok ledelsen tidlig og så seg aldri tilbake.

DEL

MJØNDALEN: I lørdagens lokalderby var det lite som tydet på at Mjøndalen fortsatt er lillebror i møte med Strømsgodset. Bruntrøyene leverte en solid prestasjon på egen hjemmebane vant hele 3–0.

I forkant av oppgjøret mellom de to lokale lagene sto vertene oppført med 17 poeng og lå på nedrykksplass på tabellen. Strømsgodset lå så vidt over streken med sine 24 poeng og var også å anse som et nedrykkstruet lag. Det var med andre ord en viktig kamp for både brune og blå, som begge sårt trengte en trepoenger i lokaloppgjøret.

1–0

Matchen på Consto Arena fikk en pangstart med ledelse til MIF allerede i det fjerde minutt. Ole Amund Sveen banket kula i nettet og sørget for 1–0 og ville jubelscener blant den oppmøtte fansen. Sveen, som selv er tidligere Godset-spiller, scoret etter en dødball.

Etter den tidlige scoringen fortsatte Mjøndalen å vise krefter på egen hjemmebane. Hjemmelaget presset Godset, som på ingen måte hadde fått noen ideell start på oppgjøret. Gjestene kom ikke til noen nevneverdige muligheter i de innledende minuttene på MIFs hjemmebane.

Gjestene kom omsider til sin første solide mulighet i det 24. minutt. Kaptein Mikkel Maigaard klinte til fra om lag 18 meter og var svært nære en utligning. MIFs Sosha Makani var imidlertid på vakt og slang seg etter. Sisteskansen rakk akkurat å redde ballen som var på vei mot høyre hjørne i høy fart. Dermed var det fortsatt Mjøndalen som ledet på egen hjemmebane. Strømsgodset var i større grad med på leken nå, enn i de innledende minuttene, men det var fortsatt de brunkledde som var sterkest på Consto.

Se alle høydepunktene fra kampen her:

Mjøndalen knuste Strømsgodset 3-0 under Ælv Classico. Se alle høydepunktene her.

God mulighet for Rønning Ovenstad

Bruntrøyene fortsatte å imponere i lokaloppgjøret og kom til en kjempesjanse i det 32. minutt. Denne gangen var det Martin Rønning Ovenstad som var svært nær å sette ballen i nettet. 26-åringen satte fart i ensom majestet fra midtbanen og klinte til fra venstre kant. Med seg hadde han Fredrik Brustad på motsatt side, men kompanjongen rakk ikke fram for å sørge for at kula gikk i nettet. Dermed havnet Ovenstads forsøk noen centimeter utenfor stengene.

Strømsgodset slo tilbake kun minutter senere, med Jack Ipalibo og Valdimar Ingimundarson i spissen. Sistnevnte endte opp alene med Makani og klinte til fra kloss hold. Mjøndalens sisteskanse sto imidlertid knallsterkt og reddet med klypene. Iranske Makani hadde så langt stått knallsterkt for de brunkledde.

Like før pause kokte det virkelig på Consto Arena. Godset presset vertene i større grad nå og Henrik Pedersens menn var på måljakt. En blanding av en knallsterk Makani og flere gode MIF-prestasjoner sørget for at SIF ikke fikk målet de ønsket seg.

Dermed sto det 1–0 til pause.

2. omgang

Like før andre omgang ble sparket i gang ble det annonsert to bytter hos Strømsgodset. Kristoffer Tokstad og Ipalibo Jack ble sendt av banen og erstattet med Moses Mawa og Herman Stengel. Mjøndalen på sin side foretok seg ingen bytter i løpet av pausen.

Mjøndalen åpnet andre omgang ved å ligge lavt, mens Godset jaktet utligning med friskt blod på gressmatta. Det var gjestene som virket å ha god kontroll i de innledende minuttene, men ingen av lagene kom til noen nevneverdige muligheter i de første ti minuttene av omgangen.

2–0

SIFs overtak varte imidlertid ikke lenge. Mjøndalen slo tilbake etter noen minutter på defensiven og scoret like greit kampens andre mål i det 58. minutt. Denne gangen var det Fredrik Brustad som dunket ballen i mål. 31-åringen fra Oslo chippet ballen over Viljar Myhra som var plassert et par meter utenfor egen bur. Dermed ledet bruntrøyene 2–0 på egen hjemmebane.

I det 76. minutt fikk også MIF friskt blod på banen. William Sell, Joackim Olsen Solberg og Stian Aasmundsen kom innpå. Bruntrøyene hadde virkelig fått god flyt på sakene etter 2-0-scoringen tidligere i omgangen og var igjen det dominerende laget på Consto Arena.

Det holdt ikke imidlertid ikke med 2–0 for MIF. Vertene klinte gjerne til nok en gang i det 84. minutt og økte ledelsen til 3–0. Kampens siste mål var signert Stian Semb Aasmundsen, som fikk en pasning fra høyresiden fra Shuaibu Ibrahim og klinket den videre inn i buret.

Mjøndalen leverte varene i lokaloppgjøret og dominerte store deler av kampen. Matchen endte 3–0 og hentet dermed tre sårt tiltrengte poeng i kampen mot nedrykk.

Kampfakta Mjøndalen-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Strømsgodset 3-0 (1-0)

Consto Arena, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Amund Sveen (4), 2-0 Fredrik Brustad (58), 3-0 Stian Semb Aasmundsen (84).

Målsjanser: MIF 8, SIF 6

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Martin Rønning Ovenstad, Joackim Olsen Solberg, Mjøndalen, Lars Vilsvik, Herman Stengel, Strømsgodset.

MIF (4-3-2-1): Sosha Makani – Syver Skaar Eriksen (William Sell fra 72.), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Isaac Twum, Christian Gauseth (Stian Aasmundsen fra 73.), Ole Amund Sveen – Fredrik Brustad (Shuaibu Lalle Ibrahim fra 62.), Martin Rønning Ovenstad (Joackim Olsen Solberg fra 73.) – Sondre Liseth (Andreas Hellum fra 80.).

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Nicholas Mickelson (Halldor Stenevik fra 68.) – Johan Hove, Jack Ipalibo (Herman Stengel fra 46.), Mikkel Maigaard (Tobias Fjeld Gulliksen fra 74.) – Kristoffer Tokstad (Moses Mawa fra 46.), Lars-Jørgen Salvesen, Valdimar Ingimundarson.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken