MIF hadde Molde i kne, men så raknet det

NESTEN: Martin Rønning Ovenstad (t.h.) og MIF ledet lenge 1-0 over Molde.

NESTEN: Martin Rønning Ovenstad (t.h.) og MIF ledet lenge 1-0 over Molde. Foto:

Det så lenge ut til at MIF skulle ta en sterk seier mot topplaget Molde, men dessverre for bruntrøyene så raknet det de siste 15 minuttene.

DEL

MJØNDALEN: Til slutt ble det 3–1 til Molde over Mjøndalen i fotballens eliteserie på Consto Arena søndag ettermiddag.

MIF leverte lenge en solid kamp, og ledet forholdsvis fortjent 1–0 til pause etter en fin scoring av Fredrik Brustad.

Utover i andre omgang så det ut til at MIF kanskje skulle klare å ta en uhyre viktig seier i bunnstriden mot et topplag. Men så raknet det på slutten. De brune luktet litt på 2-0-målet, men i stedet så var Molde nådeløse og scoret tre mål på de siste 14 minuttene.

Brustad-scoring

Mjøndalen gikk aggressivt til verks fra første spark på ballen og tvang fram noen dødballer på Moldes banehalvdel – etter å ha fått flere frispark og cornere. MIF-spillerne var godt oppe i de fleste situasjonene i innledningen.

Men så stormet Molde på en kontring etter sju minutter. Ola Brynhildsen skjøt. MIF-keeper Sosha Makani ga retur, og Ohi Omoijuanfo headet over fra vanskelig posisjon. Kampens første store sjanse. Det viste hvor farlige gjestene kan være når de får rom.

MIF fortsatte sin friske satsing offensivt, men lyktes ikke å komme til noen store sjanser det første kvarteret. Det var Molde som var farligst foran mål de gangene romsdalingene kom i angrep.

Molde spilte seg opp i det matchuret nærmet seg halvspilt første omgang. Bruntrøyene slet tidvis med å få klarert.

Hjemmelaget fortsatte imidlertid å være fullt på høyde med medaljekandidaten. Det eneste som manglet var å komme til farligheter.

Så skulle det lykkes for Mjøndalen. Vi fikk se et flott angrep. Martin Rønning Ovenstad fosset fram på høyresida, og la inn foran mål. Der dukket Fredrik Brustad og moste ballen opp i vinkelen fra kort hold. 1–0 til de brune etter 38 minutter.

Molde satte inn et press for å få en utligning før pause, men MIF red av stormen forholdsvis greit.

– Det smakte godt med det første målet for sesongen. Vi må forsøke å holde presset oppe. Det er dumt å slippe dem inn i kampen igjen, sa Brustad til Eurosport i pausen.

Mistet ledelsen

MIF startet også positivt etter hvilen. Det var ikke snakk om å legge seg bakpå, men heller jakte på 2-0-målet. Molde fikk et overtak etter hvert. Det skjedde imidlertid ikke noe særlig foran de to målene det første kvarteret. Vertene falt dypere på banen utover i denne perioden. Og mistet ballen litt for mye.

Inn i den siste halvtimen fikk Mjøndalen løftet sitt spill igjen., og var også kompakte bakover. Etter 70 minutter var Rønning Ovenstad nær ved å styre inn 2-0, men han slang seg fram akkurat for seint.

Mjøndalen var flinke til å tette igjen, samtidig som laget også var ganske farlige i angrep.

Så skjedde det mye i løpet av kort tid. Først ville MIF ha straffe da Sondre Liseth gikk i bakken. På den påfølgende kontringen så utlignet Molde. Martin Ellingsen kunne til slutt sette ballen i mål. 1–1 snaue kvarteret før slutt.

I løpet av et par minutter var kampen snudd. Molde fikk straffe da Rønning Ovenstad felte Birk Risa. Straffen scoret Leke James på, selv om MIF-keeper Sosha Makani var på ballen. I det 80. minutt sto det plutselig 2–1 til Molde.

På slutten satset MIF alt fremover, og da ble det åpent i forsvar. Etter 87 minutter fikk Martin Ellingsen mye rom på høyresida og kippet elegant inn 3–1.

Kampfakta Mjøndalen-Molde

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Molde 1-3 (1-0)

Consto Arena, 600 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Brustad (38), 1-1 Martin Ellingsen (76), 1-2 Leke James (str. 80), 1-3 Ellingsen (87).

Målsjanser: MIF 3, Molde 5

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Fredrik Brustad, Martin Rønning Ovenstad, Mjøndalen, Stian Gregersen, Ohi Omoijuanfo, Leke James, Molde.

MIF (4-3-3): Sosha Makani – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Isaac Twum, Christian Gauseth (Tonny Brochmann fra 90.), Ole Amund Sveen (Stian Semb Aasmundsen fra 90.) – Fredrik Brustad (Lars Olden Larsen fra 72.), Sondre Liseth, Martin Rønning Ovenstad (Shuaibu Ibrahim fra 81.).

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Marcus Holmgren Pedersen, Stian Gregersen, Martin Bjørnbak, Birk Risa – Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes – Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 61.), Tobias Christensen (Martin Ellingsen fra 61.), Ohi Omoijuanfo (Magnus Wolff Eikrem fra 69.) – Leke James.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken