Gå til sidens hovedinnhold

MIF i poengnød på seiersjakt

MIF har ikke vunnet i Eliteserien på over to måneder, og trenger sårt en trepoenger. De brune øyner muligheten i søndagens hjemmekamp.

MJØNDALEN: Da er Sandefjord motstander i fotballens eliteserie på Consto Arena (kl. 18.00). Et lag Mjøndalen har hatt gode resultater mot tidligere i år.

Tolv runder før slutt ligger MIF på kvalikplassen (14. plass) med 13 poeng. Det er blitt to kun to seire på 18 kamper (sju uavgjort), og ingen trepoenger på de åtte siste forsøkene. At bruntrøyene er nødt til å komme vinnersporet i høst sier seg selv. Hvis ikke blir det nedrykk.

– Ja, dette er en kamp vi må vinne. Vi har forberedt oss godt, og lagt en tydelig og klar kampplan, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Han sender utpå dette laget fra start søndag kveld: Sosha Makani - Hermann Kleppa - Markus Nakkim , Daniel Janevski, Joackim Olsen Solberg, Ole Amund Sveen, Isaac Twum, Albin Sporrong, Lars Olden Larsen, Kent Håvard Eriksen, Fredrik Brustad.

Sandefjord var tippet sist av de fleste ekspertene før årets eliteserie. Men Hans Erik Ødegaard, den tidligere SIF-spilleren som har vært assistenttrener i MIF, har fått sving på laget fra hvalfangerbyen. Ødegaard er hovedtrener sammen med Andreas Tegström. Vestfold-laget ligger på 10. plass med 24 poeng.

Men Mjøndalen har som nevnt gjort det bra mot Sandefjord i dette året, og trenger en reprise på det søndag. Én av de brunes to seire i seriespillet er kommet mot Vestfold-laget. Det skjedde i seriestarten på bortebane 16. mai. Da knallet MIF til med en 3-0-seier, etter mål av Tonny Brochmann, Lars Olden Larsen og Markus Nakkim. Og i en treningskamp på Consto Arena i april ble Sandefjord slått hele 4–0.

– De to seirene der er gode å ha med seg inn mot kampen søndag, melder Hansen.

Sist helg imponerte Sandefjord med å slå Vålerenga 3–0 hjemme, men Ødegaards menn har tapt de to siste bortekampene – 5–0 for Sarpsborg 08 og 3–2 for Brann.

MIF har imidlertid ikke vunnet de fire siste seriekampene på eget kunstgress mot Sandefjord. I fjor ble det 2-0-nederlag, mens det før det endte 2–2 tre ganger på rad! Siste triumf kom i 2013 da det ble 2–1 etter mål av Benjamin Stokke og Pål Kirkevold.

Det meldes om få skader i MIF, men kapteinen Christian Gauseth sliter med et ømt kne og står over mot Sandefjord også.

LES OGSÅ: Tøff start for MIFs nye sportssjef, men han hyller Vegard Hansen: – Har hundre prosent tillit

LES OGSÅ: Herman (25) er ny i MIF og lever hotellivet: – Det er behagelig, men man kan fort bli lei

Kommentarer til denne saken