Gå til sidens hovedinnhold

MIF jakter ny hjemmeseier

MIF knuste medaljekandidaten Kristiansund 5–0 i forrige hjemmekamp. Nå kommer en ny medaljekandidat til eikerbygda.

MJØNDALEN: Søndag kl. 17.00 møtes Mjøndalen og Viking til eliteseriekamp på Consto Arena. Tabelljumbo MIF må helst vinne i kampen for å unngå nedrykk.

Mjøndalen har slitt hele sesongen med å vinne fotballkamper, men i forrige hjemmekamp ble det hele 5-0-seier mot topplaget Kristiansund. Det var bruntrøyenes første trepoenger etter 13 strake seriekamper uten seier – og kun den tredje triumfen i år.

I det siste har MIF fått litt flyt fordi laget maktet også å hente opp Odds 2-0-ledelse i Skien sist søndag – til 2–2. Da var det høyrekantspilleren Lars Olden Larsen som scoret begge etter praktfulle skudd. Olden Larsen dunket også inn to mål i den nevnte 5-0-utklasssingen av KBK, så 23-åringen er brennhet om dagen med fire mål på to matcher.

Spørsmålet er om Olden Larsen også går i bresjen når det skal jaktes nye scoringer mot Viking søndag. MIF må bare fortsatte å ta poeng for å holde liv i håpet om videre spill på øverste nivå.

Trener Vegard Hansen gir disse elleve spillerne tillit fra start mot Viking:

Idar Nordby Lysgård , Herman Kleppa, Markus Nakkim, Nikolas Walstad, Joackim Olsen Solberg, Isaac Twum, Christian Gauseth, Ole Amund Sveen, Lars Olden Larsen, Benjamin Stokke og Martin Rønning Ovenstad.

Viking har vært i god form i høst, men røk overraskende 2–1 hjemme for Sarpsborg 08 i forrige serierunde. Stavanger-laget lå på 3. plass før denne runden, og kjemper selvsagt om medalje.

MIF har en ujevn statistikk mot Viking de siste årene. Det ble 2-1-tap i oljebyen i vår, og det ble nederlag med samme sifre i hjemmekampen for ett år siden. I 2018 så ble det 4-2-tap i «opprykksfinalen» i 1. divisjon på Consto, men da rykket de brune opp én uke senere. Siste hjemmeseier mot rogalendingene kom i 2015 da det ble 1–0. Sanel Kapidzic ble matchvinner.

Hos MIF må Stian Semb Aasmundsen sone karantene etter å ha pådratt seg sitt sjette gule kort for sesongen mot Odd.

LES OGSÅ: – Klarer Mjøndalen seg i år også har de et overlevelses-gen ingen andre har. Da kan de søke om fast plass i Eliteserien

LES OGSÅ: Idar (27) kan bli MIFs fremtidige keeper: – Har skaffet seg gode kort

LES OGSÅ: Lars (23) om supertreffet: – Jeg gikk for gull. Det må være kandidat til årets mål

Kommentarer til denne saken