Gå til sidens hovedinnhold

MIF jakter revansj: – Jeg tror vi kan klå dem

Mjøndalens kanskje sureste tap i 2020 kom hjemme mot Vålerenga. 2. pinsedag er det mulighet for revansj. MIF-trener Vegard Hansen slipper til unge Erik Stavås Skistad fra start i kaptein Christian Gauseths skadefravær.

MJØNDALEN: For da er Vålerenga på ny motstander. Kampen i fotballens eliteserie spilles mandag kl. 18.00 på Consto Arena.

Mjøndalen fikk en pangstart på årets sesong da Sandefjord ble slått 3–0 på bortebane i de brunes serieåpning. MIF håper på å følge opp den gode innledningen ved å kunne hamle opp med det antatte topplaget Vålerenga på eget kunstgress 2. pinsedag.

Vegard Hansen har valgt disse elleve fra start i jakten på Vålerenga-skalpen:

Sosha Makani - William Sell, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad, Tonny Brochmann, Erik Stavås Skistad, Ole Amund Sveen, Fredrik Brustad, Benjamin Stokke og Martin Rønning Ovenstad.

MIF jakter også på revansj etter det forsmedelige 1–0-tapet for nettopp VIF i fjor sommer. Det ble en meget spesiell kamp. Vålerenga tok ledelsen 1–0 i første omgang, og etter hvert ble også Oslo-lagets keeper Kristoffer Klaesson utvist. Dag-Eilevs Fagermos menn la seg bakpå med ti mann for å forsvare ledelsen, men MIF pumpet på for å utligne. Det oppsto mange omdiskuterte situasjoner, og vertene fikk flere mål annullert.

Men det ble intet mål til Mjøndalen i det dramatiske oppgjøret.

– Ja, det var en vond opplevelse. Men det er historie. Selv om Vålerenga er en tøff motstander tror jeg vi kan klå dem. Vi er blitt bedre enn i fjor, og har mer kvalitet i laget nå, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Kapteinen Christian Gauseth er ute i rundt fire uker med en lårstrekk, mens også den nye midtstopperen Sivert Øverby er satt ut av spill med en strekk.

PS! De tre siste seriemøtene mellom MIF og VIF i Mjøndalen har endt 1–0. I 2015 og 2020 var det gjestene som seiret. Mens bruntrøyene reddet eliteserieplassen i siste runde i 2019 ved å slå «Enga» 1-0, etter scoring av Fredrik Brustad.

Les også

Så lenge er Gauseth ute: – Synd for Christian og synd for oss

Les også

Markus sitt hemmelige prosjekt var ferdig i fjor sommer – derfor ventet han med å dele

Kommentarer til denne saken