MIF jakter seier på Lerkendal

For å ha et bedre håp om å overleve i Eliteserien trenger MIF poeng mot Rosenborg på Lerkendal.

DEL

DRAMMEN: Toppseriekampen spilles i Trondheim torsdag kl. 18.00.

Å møte mektige Rosenborg på Lerkendal ses på kanskje som den tøffeste oppgaven i norsk fotball. Mjøndalen kjemper for livet i Eliteserien, og er under nedrykksstreken med to kamper igjen å spille. MIF trenger poeng å være i god posisjon før siste runde.

MIF-trener Vegard Hansen øyner en sjanse til å ta tre poeng mot RBK. Mye fordi trønderne sliter med formen. Medaljen så ut til å glippe for storklubben da det ble 1-0-tap borte for Vålerenga mandag. Men 4.-plassen gir europacupspill, så de har mye å spille for.

– Det er en vanskelig oppgave, men ikke umulig. Rosenborg har tapt fire kamper på rad, og har sikkert en svekket selvtillit i laget. Alt er mulig for hos her selv om vi møter et godt lag, sier Hansen optimistisk.

Hos MIF er Sondre Liseth og Stian Semb Aasmundsen tilgjengelige igjen etter å ha sonet karantene (gule kort) mot Start sist. Keeper Sosha Makani må stå over én kamp til, etter sitt røde kort mot Haugesund. Ole Amund Sveen sto over sist med leggeskade, og er usikker foran RBK-oppgjøret.

RBK-spissen Dino Islamovic pådro seg rødt kort mot Vålerenga og må stå over torsdagens kamp.

Siste: Her er MIFs startellever mot Rosenborg

MIF (4-3-3): Miguel Vieira – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Christian Gauseth, Isaac Twum, Stian Semb Aasmundsen – Martin Rønning Ovenstad, Shuaibu Ibrahim, Sondre Liseth

Mjøndalen tar tapt de tre bortekampene mot Rosenborg på 2010-tallet. Det ble 3-2-tap i fjor, og i 2015 røk de brune to ganger på Lerkendal – 4–0 i NM-kvartfinalen og 1–0 i Eliteserien. Den forrige seieren kom i 1992 da MIF vant sensasjonelt 2–1. Det er betraktet som en av de største bombene i Eliteserien noensinne – siden Rosenborg var serieleder, og MIF lå helt sist.

MOT RBK: MIFs Vetle Dragsnes (t.v.) i duell med RBKs Pål André Helland på Consto Arena i august. Da vant trønderne 2-0. Torsdag møtes lagene på Lerkendal.

MOT RBK: MIFs Vetle Dragsnes (t.v.) i duell med RBKs Pål André Helland på Consto Arena i august. Da vant trønderne 2-0. Torsdag møtes lagene på Lerkendal. Foto:

LES OGSÅ: MIF-sjokket i Trondheim: – Folk sa vi var sjanseløse

LES OGSÅ: Holdt nullen da det gjaldt som mest: – Livet på reservebenken har vært tøft

Artikkeltags