Gå til sidens hovedinnhold

MIF-kampen ble spikeren i kista – fikk sparken som trener i Brann

Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Brann-trener etter svake resultater.

Det bekreftet klubbledelsen på en pressekonferanse på Brann stadion mandag kveld. Der deltok styreleder Birger Grevstad, daglig leder Vibeke Johannesen og sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen.

Brann ligger nest sist i Eliteserien med kun én seier på 14 kamper. Mandag møttes klubbens styre for å diskutere den prekære sportslige situasjonen.

VG og lokalavisen BA meldte ved 20-tiden at konklusjonen ble at Ingebrigtsen må forlate jobben som hovedtrener.

Dermed ble uavgjortresultatet hjemme mot Mjøndalen søndag den siste spikeren i kista for trønderens trenerjobb i Bergen.

Fikk Bamba-støtte

I forkant av mandagens pressekonferanse rykket Brann-spiller Daouda Bamba ut med en hyllest til trener Ingebrigtsens i sosiale medier.

«Jeg er mer enn trist. Du hadde kvaliteten til å få suksess, trist at du ikke fikk muligheten», skrev han på Instagram.

Ingebrigtsen kommenterte på sin side spekulasjonene rundt egen situasjon overfor BA etter mandagens trening. Han var inneforstått med at hans egen rolle var et tema.

– Det er jeg forberedt på. Det er ikke overraskende, og det lever jeg godt med. Det må du regne med som fotballtrener, og det har jeg vært en stund, sa han til avisen.

Trenerveteranen opplyste videre at han ikke skulle delta på mandagens møte. I forkant av at møtet skulle avholdes, kom derimot assistent Eirik Horneland til Brann Stadion.

Vanskelig situasjon

Ingebrigtsen ble ansatt i Brann for et snaut år siden og hevdet at klubben kunne kjempe om gull i 2021-sesongen. Det har bergenserne vært langt unna å klare. Opp til tabelleder Molde er det hele 23 poeng.

Etter poengdelingen mot Mjøndalen, ligger Brann på 15.-plass, med sju poeng etter 14 kamper. Kun Stabæk ligger bak på tabellen. Bæringene har seks poeng, men har også tre kamper til gode på Brann.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken