(Eikerbladet)

Etter en flying start har det vært litt tyngre å være Mjøndalen-supporter den siste måneden. Vi må faktisk helt tilbake til den 23. mai for å finne sist gang Mjøndalen vant en fotballkamp, ser man bort ifra treningskampen mot Kongsvinger i ferien.

DISSE STARTER FOR MIF:

Kinn, Kleppa - Hansen - Nakkim - Øverby, Olsen Solberg - Sveen, Egilsson Olsen - Belli Moldskred - Rønning Ovenstad, Stokke

På papiret hadde man før sesongen tenkt at en bortekamp mot Raufoss skal være en kamp det er fullt mulig å ta med seg tre poeng. Men det blir nok ikke lett for gjengen fra Toten har funnet godformen - gultrøyene står med tre seiere på rad, sist mot Sandnes Ulf da de tok en sterk 4–1 seier på bortebane.

Eikværingene står på sin side med en forferdelig rekke med fire serietap på rad, pluss den pinlige cupexiten mot Kjelsås. Etter 2–4 tapet mot Stabæk tok Vegard Hansen og trenerteamet en alvorsprat med gjengen etter nok en miserabel opptreden. Hansen sa til Eikerbladet at passivt press, lite engasjement og altfor mange ambisiøse pasninger var noen av stikkordene på Mjøndalens dalende form.

I tillegg har de blitt svakere defensivt og kommer ikke unna med like mye slik de gjorde innledningsvis i sesongen.

I tillegg til dalende form kan det hende Hansen må tenke kreativt på hvilket lag som starter mot Raufoss. Både Markus Nakkim og Adrian Alexander Hansen slet med hver sine skader under og etter kampen mot Stabæk. Leotrim Bekteshi er også ute med skade som betyr at tre av fire naturlige midtstoppere kan være utilgjengelig torsdag kveld.

Det positive er at Joackim Olsen Solberg og Syver Skaar Eriksen etter all sannsynlighet er tilbake i troppen, etter de måtte stå over kampen mot Stabæk på grunn av antall gule kort.

Etter seiersrekken har Raufoss klatret til en behagelig niendeplass – relativt midt på tabellen der de fleste forventet at de kom til å ligge. Mjøndalen på sin side har for lengst mistet topplasseringen og har falt ned til en fjerdeplass. Men det er enda kun to poeng opp til Ranheim som per nå okkuperen den andre direkte opprykksplassen bak suverene Brann.