MIF mistet poenget på overtid, men har fortsatt sjansen …

MIF så ut til å ha kjempet seg til seg et livsviktig poeng på Lerkendal mot Rosenborg, men på overtid scoret RBK seiersmålet.

DEL

TRONDHEIM: 0–0 mot Rosenborg ville vært et godt resultat for Mjøndalen, men på overtid sprakk altså nullen for MIF. Kristoffer Zachariassen scoret seiersmålet for hjemmelaget. Det endte 1–0.

MIF kjempet heroisk på Lerkendal, og forsvarte seg bra i lange perioder. RBK hadde et knippe store sjanser, men bruntrøyene holdt unna. Keeper Miguel Vieira bidro også til det med noen supre redninger.

Gjestene misbrukte også en kjempesjanse ved Sondre Liseth etter 57 minutter, da han misset alene med RBK-keeper André Hansen.

Men det var altså Rosenborg som skulle ta seieren til slutt.

Men MIF har fortsatt sjansen til å redde plassen i fotballens eliteserie via kvalik. Laget er tre poeng bak Start før siste runde, og skal møte bunnlaget Aalesund hjemme. Start har bortekamp mot Vålerenga. Sørlendingene har tre plussmål mer. Spenningen er der.

Dette betyr også at Strømsgodset ikke kan rykke direkte ned. SIF har fire poeng ned til MIF, og de brune har én kamp igjen.

Tre store RBK-sjanser

Rosenborg hadde mye ball i åpningsminuttene uten å skape noen farligheter. Mjøndalen-spillerne ble mye løpende etter. Etter seks minutter kom den første RBK-sjansen. Emil Conradsen Ceide avsluttet fra kort hold, men MIF-keeper Miguel Vieira reddet fint.

Gjestene fikk så sjansen på en kontring, men skuslet vekk den gylne muligheten. Mye småslurv fra de brune i startfasen. Rosenborg fikk stadig anledning til å angripe på nytt.

Inn mot det første kvarteret hadde Mjøndalen kommet bedre med spillemessig, og begynte å lukte på å få til noe i RBK-boksen. MIF så også ut til å forsvare seg bedre. De brune var dessuten flinkere til å stresse trønderne til å gjøre feil.

Etter halvspilt kom Rosenborg plutselig til en kjempesjanse. MIF-stopper Sondre Solholm Johansen tillot altfor mye rom. Det ble kaos foran bortelagets mål. Men de slapp med skrekken. Christian Gauseth klarerte til slutt til corner.

Nå var RBK farlige når de kom fremover. I det 28. minutt var det nære på igjen. Kristoffer Zachariassen kom igjennom og avslutningen snek seg utenfor. MIF var heldige som ikke lå under på dette tidspunktet.

I neste periode mot pause så fikk Mjøndalen bedre kontroll defensivt igjen. Kun et langskudd fra hjemmelaget var småfarlig. Dermed sto det 0–0 etter første omgang. MIF forsvarte seg tidvis bra, men sprakk opp ved et par anledninger. Offensivt var det skralt.

Liseths kjempesjanse

Mjøndalen innledet disiplinert etter avbrekket. MIF hadde mer tak i ballen og spilte på det sikre defensivt. Laget hadde også noen fine fremstøt offensivt, men det ble ikke noe ut av det.

I stedet kom Rosenborg til omgangens første store sjanse i det 50. minutt. Igjen reddet Vieira strålende – fra kort hold. Det var Zachariassen som avsluttet.

MIF var under et sterkt press i denne perioden, og hadde problemer med å spille seg ut av egen sone.

Så fikk Mjøndalen plutselig en kjempesjanse. Sondre Liseth utnyttet en feil av RBK-forsvaret og kom alene med keeper André Hansen, men MIF-spissen maktet ikke å overliste målvakten. Den sjansen var enorm – etter 57 minutter.

Liseth var også på farten snaue ti minutter senere, men skuddet i god posisjon ble for løst. Like etter holdt det på å bli MIF-scoring, men ballen spratt ikke de brunes vei.

Det så lysere ut for Mjøndalen nå. Buskerud-laget var bedre med i kampen. Tonny Brochmann var kommet innpå og var dyktig til å holde på ballen.

Så satte Rosenborg inn et press igjen da det gjensto under kvarteret. MIF kjempet og slo unna.

Det holdt helt til fem minutter på overtid. Kristoffer Zachariassen dukket opp inne i feltet og måkte inn 1-0, og slaget var tapt for MIF …

– Fryktelig bittert

Det var ikke mye glede å spore i ansiktet til MIF-trener Vegard Hansen etter det sviende nederlaget på Lerkendal hvor de så alt for sårt tre tiltrengte poengene glapp etter 94 minutter og 19 sekunder.

En lobb fra midten av MIFs banehalvdel inn foran keeper ga trønderne en målsjanse de ikke lot gå fra seg.

Mens spillerne ropte etter offside, la Hansen seg ned på kne og rev seg i håret.

I et intervju med Eurosport hadde moingen, som dagen i forveien fra stua fulgte Starts kamp mot Brann i det han kalte «tidenes TV-kveld», følgende å si:

– Jeg tviler på at det blir en god natts søvn. Det var ekstremt bittert å få målet mot seg etter en bedre annen- enn førsteomgang. Vi hadde noen gode muligheter til å ta ledelsen, men det er samme gamle leksa for oss, sa Hansen og tilføyde:

– Vi setter ikke sjansene våres og vi klarer ikke å score på de mest åpenbare mulighetene. (...) Det er forferdelig synd at vi ikke lærer av den type feil som vi har gjort nok av i år.

Det levnet liten tvil om hvem han siktet til: De brunkleddes Sondre Liseth.

Liseth var heller ikke videre fornøyd etter kampen. Tydelig skuffa og oppgitt hadde følgende å si til Eurosport:

– Det er blytungt. (...) Forskjellen på seier og tap er enorm. Vi er med, men vi trenger hjelp. (...) Vi må «komme oss på jobb» og be til høyere makter om at Vålerenga hjelper oss.

Kampfakta Rosenborg-Mjøndalen

Fotball Eliteserien menn torsdag, 29. runde:

Rosenborg – Mjøndalen 1-0 (0-0)

Lerkendal, 600 tilskuere

Mål: 1-0 Kristoffer Zachariassen (90).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

MIF (4-1-2-2-1): Jorge Vieira – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Christian Gauseth – Isaac Twum (Joackim Olsen Solberg fra 90.), Stian Semb Aasmundsen – Martin Rønning Ovenstad (Tonny Brochmann fra 60.), Shuaibu Lalle Ibrahim (Fredrik Brustad fra 59.) – Sondre Liseth (Lars Olden Larsen fra 73.).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Tore Reginiussen (Hólmar Örn Eyjólfsson fra 69.), Even Hovland, Pa Konate – Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred, Kristoffer Zachariassen – Carlo Holse (Gjermund Åsen fra 78.), Rasmus Wiedesheim-Paul (Anders Konradsen fra 64.), Emil Konradsen Ceide (Samuel Adegbenro fra 46.).

Artikkeltags