Gå til sidens hovedinnhold

MIF mot regjerende mester borte: – Den ultimate utfordring

I det siste har MIF møtt gullkandidatene Molde og Vålerenga på hjemmebane og klart uavgjort. Nå venter den regjerende mesteren på bortebane.

MJØNDALEN: Søndag kl. 18.00 møtes Mjøndalen og Bodø/Glimt på Aspmyra i nord.

– Vi gleder oss. Dette er den ultimate utfordring føles det som. Vi har tro på at vi kan matche dem, men Glimt er vanskelige å stoppe hvis de får flyt, sier MIF-trener Vegard Hansen.

MIF har kommet godt i gang i fotballens eliteserie 2021 og står med fem poeng på fire kamper. Tre av matchene har vært mot de antatte topplagene Vålerenga, Viking og Molde. 3-0-seier borte mot Sandefjord i serieåpningen er blitt fulgt opp med sterke 1–1 og 0–0 hjemme mot gullkandidatene Vålerenga og Molde, mens tapet kom i Stavanger – 2-1-tap for Viking.

Disse starter for MIF:

Sosha Makani - William Sell, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad, Tonny Brochmann, Christian Gauseth, Ole Amund Sveen, Fredrik Brustad, Benjamin Stokke og Martin Rønning Ovenstad.

LES OGSÅ: Ferdig i MIF: – Vi er lei oss

Siste seier i 2012

Regjerende seriemester Bodø/Glimt har ikke fremstått som like sterke hittil i 2021-sesongen, men har likevel plukket godt med poeng og lå på 2. plass før helgas runde.

Mjøndalen står med elleve strake kamper uten seier mot Bodø/Glimt, men har vært godt med på notene mot bodøværingene de siste årene – uten å vinne. I fjor ble det 3-2-tap hjemme, og 2-0-tap på Aspmyra. Mens det endte utrolige 4–5 på Consto Arena i 2019. Det året klarte bruntrøyene 0–0 i Bodø.

Siste seier kom i 1. divisjon i 2012, da det ble 2–1 på eget kunstgress etter to mål av Aziz Idris. MIF har kun slått Bodø/Glimt én gang i eliteseriesammenheng. Det var helt tilbake i 1977. De brune vant 1–0 på bortebane etter at backen Bjørn Krangnes, med kallenavnet «Grevlingen», ble matchvinner.

Les også

MIF-komet med beinbrudd

«Mistet» to spillere

Vegard Hansen opplevde å «miste» to spillere i løpet av et døgn tidligere i uka. Viking hentet tilbake backen Sebastian Sebulonsen, som var på lån. Han skulle egentlig være i MIF ut juli. I tillegg pådro kometen Erik Stavås Skistad (19) seg et brudd i leggbeinet på trening. Den unge midtbanespilleren er sannsynligvis ute av spill i rundt tre måneder.

Ellers er det kun høyreback Syver Skaar Eriksen (kne) som er ute med skade.

Kommentarer til denne saken