Gå til sidens hovedinnhold

MIF mot rival i cupen

MIF og Start har flere ganger de siste årene vært rivaler i bunnen i Eliteserien og i toppen av 1. divisjon. Nå møtes lagene i cupen.

MJØNDALEN: Onsdag er det oppgjør mellom Start og Mjøndalen på Sør Arena i 3. runde i fotball-NM (kl. 18.00).

I fjor kjempet MIF og Start en hard kamp om å unngå nedrykk til 1. divisjon. Det endte med at bruntrøyene passerte Start på målstreken i siste serierunde og knep kvalifiseringsplassen, mens sørlendingene rykket direkte ned sammen med Aalesund.

Mjøndalen reddet til slutt plassen etter 3-2-seier over Sogndal i kvalikkampen – etter drama.

Nå spiller altså MIF og Start i hver sin divisjon. De brune er igjen involvert i bunnstriden med kvalikplass etter 19 runder, mens Start har skuffet så langt i 1. divisjon med bare 10. plass (19 runder). I øyeblikk er Kristiansand-laget nærmere nedrykk enn kvalik om opprykk.

Vegard Hansens menn reiser til Sørlandet som favoritter, men gjestene har vunnet kun to (!) av 19 seriekamper i årets eliteserie – og er ikke akkurat seiersvante.

– Cupen er viktig for oss, og bortekamp mot Start er aldri noen lett oppgave. De har fortsatt et godt mannskap, og en divisjonsforskjell blir ofte visket ut i den type kamper. Det blir sikkert jevnt, forteller Hansen.

Siste gang Mjøndalen og Start møttes var i eliteseriekampen på Consto Arena i desember i fjor, der eikværingene tok en viktig 1-0-seier etter mål av Shuaibu Ibrahim (nå Jerv). Men på bortebane mot Start har MIF en heller svak statistikk. I 2020 ble det 3-0-tap i Eliteserien, og i løpet av fire kamper de siste ni årene er det totalt sett blitt tre tap og én uavgjort.

Vi må helt tilbake til 1985 for å finne forrige MIF-seier borte mot Start. Da ble det 3–0 i Eliteserien. Forrige cupoppgjør lagene imellom var kvartfinalen på gamle Kristiansand stadion i 1988. Da vant vertene 3–1.

MIFs lag (4-3-3) mot Start: Idar Lysgård – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Daniel Janevski, Joackim Olsen Solberg – Isaac Twum, Stian Semb Aasmundsen, Erik Stavås Skistad – Lars Olden Larsen, Martin Rønning Ovenstad, Kent Håvard Eriksen.

Idar Lysgård fikk sjansen i mål i både 1. og 2. NM-runde. Vegard Hansen velger altså å ha Lysgård som keeper også i 3. runde mot Start. Sosha Makani sitter på benken.

Les også

MIF har aldri vært svakere på dette: – Et mysterium

LES OGSÅ: MIF-trener Vegard Hansen: – Vi rykket ikke ned i dag

Kommentarer til denne saken