Gå til sidens hovedinnhold

MIF møter tabelljumbo

MIF står foran to svært viktige hjemmekamper, som kan ta de brune et langt steg vekk fra den verste nedrykksumpa.

MJØNDALEN: Onsdag kveld (kl. 19.00) spiller Mjøndalen mot Stabæk i fotballens eliteserie på Consto Arena.

Dette er en sekspoengskamp. Med seier så legger MIF tabelljumboen fra Bærum ni poeng bak seg.

Mjøndalen på 13. plass ligger i øyeblikket seks poeng foran Stabæk på 16. og sisteplass. Og i bruntrøyenes andre hengekamp – i neste runde søndag 8. august – så er Tromsø som ligger på 14. plass (kvalik) motstander. Også det på eget kunstgress.

Så mye ligger i potten for Mjøndalen i de neste to oppgjørene.

Men først er det altså Stabæk som står på motsatt banehalvdel. I de siste årene har det gått veldig opp og ned for MIF i hjemmekampene mot laget fra Nadderud. I fjor gikk Vegard Hansens menn på et surt 1-0-tap i november. Et nederlag som kunne blitt skjebnesvangert for MIF, men eikværingene reddet plassen til slutt likevel.


Siste MIF-seier mot Stabæk hjemme kom i 2019 da det ble 1-0-triumf, etter en sen scoring av Sondre Liseth. Bruntrøyene vant også en 3. rundekamp i 2018 med 2-0, etter mål av Andreas Hellum og Jibril Bojang.

Hittil i årets sesong har Mjøndalen vært solide hjemme, og har kun tapt mot Odd på de fem matchene. Men tre av kampene har endt uavgjort. Seieren kom i forrige hjemmekamp – et flott 3-0-resultat mot Haugesund.

PS! Stian Semb Aasmundsen soner karantene mot Stabæk, på grunn av han fikk sitt fjerde gule kort borte mot Sarpsborg 08 sist (1-1).

Mjøndalen ligger unner 0-1 til pause. En skuffet Lars Olsen Larsen føler hjemmelaget er for passive i boksen.

- Vi er alt for lite nøyaktige innenfor 16-meteren og vi må klare å gjøre det vanskeligere for dem, sier han til Discovery+ etter 45 minutter spilt.

Laget som stiller til start er: Makani, Skaar Eriksen, Walstad, Nakkim, Solholm Johansen, Gauseth, Twum, Sveen, Olden Larsen, Stokke, Rønning Ovenstad.

Les også

Dette er MIFs nye sportssjef

Kommentarer til denne saken