MJØNDALEN: Så tett er det på tabellen.

Matchen i fotballens 1. divisjon spilles på Consto Arena i Mjøndalen kl. 15.00 lørdag, og du kan se oppgjøret direkte på dt.no.

Mjøndalen har løftet seg betraktelig etter en svak start på årets sesong, men det går opp og ned innimellom. Sist helg ble det en sterk 2-1-seier borte over Hødd i serien, mens det noen dager senere endte med et skuffende 4-0-tap (!) hjemme for 1. divisjonskollega Raufoss i 3. runde i NM. Dette var en kamp flere spillere ble spart, blant annet toppscorer Kristian Lien, på grunn av slitasje i et tett kampprogram.

Kevin Nicol, MIF-treneren, kunne fredag ettermiddag melde om at alle spillerne er tilgjengelige for Sogndal-kampen, bortsett fra Kristoffer Tokstad (leggskade) og langtidsskadde Meinhard Olsen.

– Gutta er klare for å slå tilbake med et smell etter tapet for Raufoss i cupen. Vi har hatt flere gode prestasjoner i serien i det siste, og må bygge videre på det. Det er viktig for oss å få en hjemmeseier igjen. For å klare det må vi unngå kontringsmål imot/unødvendige balltap, sier Nicol.

Siste:

MIFs lag (4-2-3-1): Thomas Kinn - Syver Skaar Eriksen, Quint Jansen, Sondre Skogen, Sivert Øverby - Joackim Olsen Solberg, Ole Amund Sveen - Erik Stavås Skistad, Martin Rønning Ovenstad, Mathias Bringaker - Kristian Lien.

MIF ligger på 10. plass etter elleve runder med 14 poeng. Det er kort vei både til tetsjiktet og nedrykksstrid – tre poeng opp til play off om opprykk, og fire poeng ned til nedrykksplass.

Motstander Sogndal er blant opprykkskandidatene, og har levert bra til nå med 2. plass og 20 poeng – seks poeng foran Mjøndalen. Hvis MIF skulle klare å vinne vil avstanden til sogningene bare være tre poeng, så det ligger en del i potten for bruntrøyene her i denne sekspoengskampen.

Dersom Mjøndalen skal kunne kjempe i toppen må hjemmestatistikken bedres. Til nå er det kun blitt én seier på seks seriekamper på Consto (sju med 3. rundekampen), og det er svake tall.

Siden 2009 har Mjøndalen møtt Sogndal fire ganger i 1. divisjon på hjemmebane, og har faktisk ikke scoret mål (!) – 0–0 (2009), 0–1 (2010), 0–0 (2018) og 0–4 (2022). Vegard Hansen fikk for øvrig sparken som MIF-trener noen dager etter 4-0-tapet for Sogndal i august i fjor.