Gå til sidens hovedinnhold

MIF signerte færøysk landslagsspiller

Den færøyske landslagsspilleren Meinhard Olsen (24) har signert for MIF Fotball.

MJØNDALEN: Meinhard Olsen blir Mjøndalen-spiller fra 1. januar 2022. Det meldte mif.no torsdag.

MIF er svært aktive på overgangsmarkedet om dagen, og har nå signert to spillere på to dager. Onsdag ble den svenske midtbanespilleren Albin Sporrong (21), fra Västerås i Superettan (nivå to), klar. Sporrong blir MIF-spiller umiddelbart, og skrev kontrakt for ut 2024-sesongen.

Olsen slutter seg altså ikke til Mjøndalen før på nyåret. Den 21-årige angrepsspilleren fra Færøyene spiller for Bryne i 1. divisjon, og skal spille ut sesongen for jærbuene. Han har scoret seks mål på 14 kamper for Bryne hittil i 2021.

Som Sporrong har Olsen signert kontrakt for ut 2024.

– Meinhard Olsen er i en fin alder og har mye internasjonal erfaring allerede. Færøyene rykket opp i Nations League nå, og Meinhard Olsen er fast i troppen. Dette er en spiller vi har fulgt i lang tid, og vi var også interesserte før han havnet i Kristiansund i 2019. Timingen passer bra, og han har vist seg fram i Bryne denne sesongen med målpoeng i nesten hver kamp, sier Jan-Remi Dalen til mif.no

Dalen er assistenttrener og ansvarlig for spillerlogistikk i MIF Fotball.

I 2019 fikk Olsen elleve eliteseriekamper for Kristiansund. Han står bokført med 14 A-landskamper for Færøyene.

– Dette er en offensiv spiller som trives best på venstre kant. Han skjærer gjerne inn mot mål og er god med ballen og i en mot en-situasjoner. Disse ferdighetene gjør at han har mange målpoeng i seg, og han er i tillegg typisk færøysk – en hardtarbeidende og profesjonell type som har gode fotballferdigheter kombinert med evnen til å jobbe hardt. Vi har tro på at dette på alle måter blir et godt tilskudd til MIF, sier Dalen videre til klubbens nettside.

PS! Søndag spiller MIF en viktig hjemmekamp i fotballens eliteserie mot Tromsø (kl. 18.00).

LES OGSÅ: Klar for MIF – kjøpte svenske

LES OGSÅ: Disse møter SIF og MIF i 3. runde

Les også

Nå skal disse endelig få komme i gang: – Har glemt hvordan det er

Kommentarer til denne saken