Gå til sidens hovedinnhold

MIF sjanseløse i Molde – åtte på rad uten seier

Det ble for tøft for MIF på bortebane mot et gulljagende Molde-lag. Til slutt ble de brune utklasset i rosenes by.

MOLDE: Mjøndalen tapte 4–0 for topplaget Molde på Aker Stadion i fotballens eliteserie søndag kveld. Det sto også 2–0 til romsdalingene ved pause.

MIF hadde ikke vunnet borte mot Molde siden 1975, og det skjedde heller ikke i år. Et godt Molde-lag herjet med eikværingene i perioder.

Bruntrøyene ligger fortsatt på kvalikplass (14. plass) siden Stabæk tapte 3–1 for Viking lørdag, men Brann slo Lillestrøm og er også oppe på 13 poeng – som MIF og Stabæk. Så det blir en høst med drama i bunnstriden. Vegard Hansens menn har nå spilt åtte seriekamper på rad uten seier.

– Ubehagelig sjanseløst – egentlig. Vi var dårlige, og slet med veldig mye. Når vi først fikk tak i ballen ga vi den for fort bort. Vi skapte svært lite. 4–0 var et greit bilde av kampen. Dette var ikke noe gøy – og stusslig. En vond følelse og bli utspilt på den måten, sier MIF-trener Vegard Hansen til Discovery.

Neste oppgave for MIF er hjemme mot Sandefjord søndag 19. september.

– Det er en «must win-kamp», og en type kamper vi har vært gode på om høsten før. Nå må vi slikke sårene og finne en god måte å slå Sandefjord på. Det har vi tro på, fortsetter Hansen.

Les også

Fire baklengs til tross - Makani MIFs beste

Hardt presset

Molde føk rett ut av startblokkene og i angrep. Eirik Hestad skjøt like utenfor allerede etter 15 sekunder. Hjemmelaget fortsatte presset i åpningsminuttene. Kristoffer Haugen var igjennom etter fem minutter, men Mjøndalen-keeper Sosha Makani var på rett plass. På den påfølgende corneren hadde Martin Ellingsen en kjempesjanse på en heading, men Makani vartet opp med en fantastisk redning.

MIF var virkelig hardt presset i noen minutter, men det roet seg noe i det matchuret passerte ti minutter. Bruntrøyene lå dypt i banen og ventet på de rette øyeblikkene å kjøre overganger.

Men Molde skulle ta ledelsen etter 14 minutter. Det kom en lang ball der MIF-forsvaret nølte. Da benyttet MFK-spissen Ohi Omoijuanfo sjansen og lurte inn 1–0 til topplaget.

MIF slet med å komme ut av egen sone, og fikk ikke til noe eget spill. Molde kom i bølger, og det gikk tidvis litt for fort for de brune.

I det 20. minutt kom Mjøndalen plutselig til lagets første store sjanse. Albin Sporrong vant ballen høyt i banen, og til slutt endte det med at Martin Rønning Ovenstad skjøt over fra god posisjon.

Mjøndalen fikk løftet seg noe til rundt en halvtimes spill, og det var noen gode tendenser. Men MIF lyktes ikke skape noen farligheter.

Det skulle imidlertid bli mer trøbbel for MIF. Molde fikk straffe da ballen traff hånda til MIF-backen Nikolas Walstad. Martin Ellingsen banket inn 2–0 fra ellevemetersmerket etter 36 minutter.

Bare minuttet senere kunne det fort stått 3–0. Molde dundret i angrep og Ola Brynhildsen fyrte av et skudd som traff tverrliggeren. I minuttene inn mot pause stilnet hjemmelagets offensiv og Mjøndalen kom bedre med igjen, og skaffet blant annet en corner. Molde kunne likevel økt ledelsen rett før pausesignalet, men det sto 2–0 ved sidebytte.

Bedre med, men det hjalp ikke

Mjøndalen gjorde tre bytter før siste omgang, og forsøkte å stå litt høyere i starten på andre omgang. Men det var Molde som kom til den første store sjansene. To ganger på to minutter måtte MIF-keeper Makani i aksjon.

I det 58. minutt dro eks SIF-spiller Eirik Ulland Andersen til på et frispark. Igjen var Makani ute i full strekk og bokset til corner.

MIF var til tider bedre med i spillet. Walstad kom fri på venstresida og skjøt hardt inn foran mål etter en times spill. Da var det småfarlig.

Ved flere tilfeller hadde Mjøndalen muligheter til gode overganger i denne perioden, men da kom det dessverre for MIF unødvendige slurvefeil i pasningsspillet.

Det ar Molde som fortsatt kom til de større mulighetene innimellom, men hver gang var Makani i veien. Mjøndalen var ikke presise nok i siste tredjedelen.

Ohi skulle til slutt få sitt andre mål. I det 82. minutt utfordret han MIFs stopperdebutant Daniel Janevski og skjøt hardt i mål ved første stolpe fra ganske kort hold – og 3–0. Litt senere var det også et mirakel at det ikke sto 4–0.

MIF var også oppe og yppet seg litt, men avslutningene ble for puslete.

Molde ga seg ikke før det sto 4–0. Erling Knudtzon dunket inn 4–0 i nettaket på overtid.

Kampfakta Molde-Mjøndalen

Fotball. Eliteserien menn:

Molde-Mjøndalen 4-0 (2-0)

Aker Stadion

Mål: 1-0 Ohi Omoijuanfo (14), 2-0 Martin Ellingsen (str. 36), 3-0 Omoijuanfo (82), 4-0 Erling Knudtzon (90).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Martin Ellingsen, Molde, Albin Sporrong, Mjøndalen.

MIF (4-4-1-1): Sosha Makani – Herman Kleppa (Syver Skaar Eriksen fra 84.), Markus Nakkim, Daniel Janevski, Nikolas Walstad – Lars Olden Larsen, Isaac Twum, Albin Sporrong (Sivert Øverby fra 75.), Martin Rønning Ovenstad (Erik Stavås Skistad fra 46.) – Ole Amund Sveen (Fredrik Brustad fra 46.) – Kent Håvard Eriksen (Benjamin Stokke fra 46.).

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Martin Linnes (Erling Knudtzon fra 74.), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haugen – Martin Ellingsen, Etzaz Hussain – Eirik Hestad (Eirik Ulland Andersen fra 15.), Magnus Wolff Eikrem (Magnus Grødem fra 80.), Ola Brynhildsen – Ohi Omoijuanfo.

Kommentarer til denne saken