Dette er årets viktigste kamp

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

INNSPILL: Det er fire måneder siden 12. mai, men det virker som en evighet siden Mjøndalen lå trygt plassert på åttendeplass med åtte poengs avstand til nedrykksplassen. Nå er bruntrøyene, som spådd før sesongen, et virkelig bunnlag. Det sies at hver kamp er en cupfinale for lagene i bunnen av eliteserien. Med den analogien kan søndagens oppgjør mellom Tromsø og Mjøndalen regnes som Champions League-finale.

Det er ikke verre enn å ta en kikk på tabellen for å skjønne hvor mye denne kampen betyr – spesielt for Mjøndalen. Bruntrøyene har rett og slett ikke råd til å tape i Nordens Paris. Én ting er at null poeng på Alfheim betyr nedrykksplass etter runde 23. Langt verre blir det når man ser på det gjenværende kampprogrammet til Vegard Hansens menn.

For utover i høstjakten kommer Vålerenga, Stabæk og Aalesund på besøk til Nedre Eiker. Borteturene gir oppgjør mot Lillestrøm, Molde, Start og Viking. Du skal ha Jahn Teigens «Optimist» ganske innprentet i hjernebarken for å se flust av trepoengere til laget med brune drakter i de sju kampene. «Gutan», på sin side, avslutter med Sarpsborg 08, Bodø/Glimt og Haugesund i sine tre siste kamper. Det betyr at Mjøndalen fort bør ha en luke ned til nordlendingene når vi nærmer oss november.

Så kan man selvsagt håpe at trenerbyttene i Start og Tromsø ikke gir noen «BP-effekt», men skaper heller skaper uro og dårlige prestasjoner. De gule og svarte fra Sørlandet har vært i fritt fall i to måneder. MIF må satse på at det fortsetter. Men Mjøndalen gjør seg en bjørnetjeneste om de legger eliteserie-skjebnen sin i andres hender. Det er bare én ting som gjelder, og det er å unngå tap på søndag.

Samtidig er mellom himmel og helvete kort i fotball. Det norske landslaget gikk fra utskjelte til hyllet i løpet av fire dager. Vegard Hansen er ikke utskjelt, men med seier i morgen blir han fort hyllet 8. november.

LES OGSÅ:

Artikkeltags