Gå til sidens hovedinnhold

Jakten på fornyet MIF-kontrakt

Artikkelen er over 6 år gammel

«Nye» MIF er på hogget etter seieren i helgen. Bruntrøyene må vinne minst tre av de siste ti kampene for å ha noen sjanse til å overleve.

Mjøndalen har 19 poeng etter 20 serierunder. Nøkkelen til å berge plassen er å ta ti til tolv poeng til. Da er tre seire, og et par uavgjorte matcher, et minimum for bruntrøyene på de ti siste kampene. Helst bør MIF ta fire trepoengere -statistisk sett.

Etter at eliteserien ble utvidet til 16 lag i 2009 så har det vist seg at man bør ha rundt 30 poeng for å ha noen sjanse til å redde plassen. Det gjelder først og fremst kvalifiseringsplassen (14.-plassen). For å havne på sikker plass (13. plass eller bedre) bør det sankes noe mer enn 30 poeng. Under 27 poeng har til nå utelukkende betydd direkte nedrykk.

LES OGSÅ: Drømmedebut ga MIF drømmeseier

LES OGSÅ: - Noe av det sykeste jeg har vært med på

LES OGSÅ: Brunt hjerte i gode og onde dager

Stillingen i nedrykksstriden etter 20 runder i 2015:

12. Sarpsborg 08 20 poeng.

13. Start 19.

14. MIF 19. (kvalik).

15. Tromsø 17 (nedrykk).

16. Sandefjord 13 (nedrykk).

MIF har nok det tøffeste programmet på papiret av lagene i nedrykksstriden. Eikværingene skal møte topplagene Rosenborg, Strømsgodset, Stabæk, Viking, Vålerenga og Molde i høst. Nøkkeloppgjørene blir bunnoppgjørene borte mot Tromsø og Start, og den siste hjemmekampen mot Aalesund. Her er det størst seierssjanser – mens hjemmekampene mot topplagene blir bonus. Et stort pluss for MIF er at laget sist tok sin første seier på elleve seriekamper (2-1 over Haugesund), og at fem nye signeringer i sommer ser ut å ha styrket stallen betraktelig.

SE BILDER:

Bildeserie

Disse var på MIF - Haugesund

LES OGSÅ: — Godset er ikke ute av medaljekampen

Kvalik mot Brann igjen?

Et Mjøndalen-lag i fremgang ser dermed ut til å ha gode sjanser til å havne enten på kvalifiseringsplass eller 13. plass. At Start (fem strake tap) og Tromsø sliter med å vinne for tiden styrker også Nedre Eiker-klubbens håp. Sandefjord virker fortapte med 13 poeng.

Skulle det bli 14. plass og kvalik så kan det jo fort bli ny kvalik mot Brann, og i år er det vel eliteserielagets tur til å vinne?

Tror MIF kan holde seg

Joacim Jonsson, fotballekspert på CMore, tror at MIF kan klare å redde plassen.

– Det blir tøft for dem. Fordelen til MIF er at ingen av de andre bunnlagene viser styrke heller, kommenterer han.

Svensken bemerker også at Start virker å være i fritt fall, og at det kan være redningen.

– Sandefjord har vært svake i hele år. Tromsø hadde jeg troen på, men de har bare vært mye dårligere enn jeg trodde. I beste fall kan Mjøndalen klare å få alle de tre lagene bak seg, konkluderer eksperten.

Jonsson legger ikke skjul på at MIF gjorde en klassisk feilvurdering som nyopprykket lag i overgangsvinduet i vinter.

– Troppen viste seg å være altfor svak, og de led under det i perioden hvor de ikke vant på over tre måneder, sier Jonsson, som mener MIF har vist desperasjon i overgangsvinduet.

– De viser seg som et lag som virkelig, virkelig ønsker å være i eliteserien. Om de klarer seg i år, mistenker jeg at de har potensial til å stabilisere seg i eliteserien, melder Jonsson.

LES OGSÅ: Stabæk-spiller til MIF

LES OGSÅ: Debutanten sikret seier på overtid

Mjøndalens siste ti seriekamper:

Rosenborg (borte)

Strømsgodset (hjemme)

Tromsø (borte)

Vålerenga (hjemme)

Lillestrøm (borte)

Stabæk (hjemme)

Molde (borte)

Start (borte)

Aalesund (hjemme)

Viking (borte)

Kommentarer til denne saken