OSLO: Helt siden opprykket har Vegard Hansen og resten av Mjøndalen vært klokkeklare på én ting: Bruntrøyene rykker rett ned igjen.

I starten av sesongen, før MIF tapte, lovte Hansen konsekvent null poeng i den neste kampen.

LES OGSÅ: Forn deppet etter sleivspark

- Et godt lag

Men selv med minst budsjett, minst stadion og minst toppserie-erfaring, har de nyopprykkede karret til seg tolv poeng på de første ni serierundene. Nå vil Kjetil Rekdal ha slutt på alt pratet om hvor dårlige Mjøndalen egentlig er.

- Det er bare tull å snakke ned Mjøndalen. Jeg vet de gjør det selv også, og det skal de få lov til, men alle andre hiver seg på nedsnakkingen, sier Rekdal.

Trepoengere mot Viking, Tromsø og Rosenborg, i tillegg til uavgjortresultater mot Strømsgodset, Start og Odd, må tale for seg selv, mener Rekdal. Han kommer med følgende karakteristikk av bruntrøyene:

- Et godt eliteserielag. Det er det de er. Vi måtte i kjelleren for å slå dem. Nå var vi riktignok ineffektive, men det forteller en god del om dem som lag, sier Vålerenga-treneren.

LES OGSÅ: Ingen snuoperasjon for Mjøndalen mot Vålerenga

MIF på hæla

I pausen var Rekdal klokkeklar overfor spillerne sine på at MIF ikke skulle få ta poeng etter å ha havnet under med to mål, slik de har gjort tre ganger i år. At laget på den andre banehalvdelen er såpass opptatt av Mjøndalen, synes Mads Gundersen er artig.

- For oss er det selvsagt en styrke at motstanderen er usikre selv om de leder.

Drammenseren scoret 2-1-målet like før pause, en scoring som tente håpet i MIF-leiren.

- Der og da så jeg på det som en god mulighet for oss til å komme inn i kampen. Vi hang ikke helt med, var på hæla, og lot dem spille som de ville, sier Gundersen.

LES OGSÅ: Supporterbråk i Oslo sentrum