MIF-Martin (17) blir SIF-spiller

Drammens Tidende møtte Martin Rønning Ovenstad på Liertoppen i går kveld. Etter mange uker i tenkeboksen har han bestemt seg for å bli Strømsgodset-spiller. Selve kontrakten er ikke undertegnet, men det er kun en formalitet.

Drammens Tidende møtte Martin Rønning Ovenstad på Liertoppen i går kveld. Etter mange uker i tenkeboksen har han bestemt seg for å bli Strømsgodset-spiller. Selve kontrakten er ikke undertegnet, men det er kun en formalitet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

To timer alene med Ronny Deila var nok til å overbevise Martin Rønning Ovenstad (17) om at fremtiden hans er i Strømsgodset.

DEL

LIER: Stortalentet fra Lierbyen hadde egentlig bestemt seg for å bli en del av G 19/rekruttstallen til den nederlandske toppklubben FC Twente.

Men så ringte Strømsgodset og gjorde det vanskelig. Først møtte han trener Ronny Deila og sportssjef Jostein Flo. Men det var først noen uker senere at Mjøndalen-spilleren ble trygg på hva som var den riktige beslutningen.

Del på Facebook

– Jeg tok en lang prat med Ronny Deila. Bare han og meg, forteller Martin Rønning Ovenstad

Se hvordan Rønning Ovenstad gjør det på MIFs Spillerbørs.

Fikk gode svar

Samtalen som beseglet ungguttens fotballfremtid fant sted på Stoppen, nærmere bestemt inne i St. Hallvardhallen.

Rønning Ovenstad stilte alene, uten verken pappa Tom Erik Rønning eller rådgiver Hallvar Thoresen. Han ville stille sine egne spørsmål, gjøre seg opp sin egen mening.

LES OGSÅ: MIF topper formtabellen

Etter to timer reiste Martin Rønning Ovenstad hjem til Lierbyen. Dagen etter satte 17-åringen kursen for Kypros og EM-kvalifisering med G 18-landslaget. Vel vitende om hvor han kom til å spille fotball i 2012.

– Jeg fikk de svarene jeg lurte på, og ble enda mer sikker på hva jeg gikk til. Jeg hadde blant annet en del spørsmål om hvordan de tenker å bruke meg, og kombinasjonen skole og trening, sier Rønning Ovenstad.

SIFs satsing på unge spillere er naturligvis en viktig årsak til at den tidligere Liungen-spilleren velger den lokale toppklubben. At han virkelig føler seg ønsket bare forsterket inntrykket.

Skal tilpasse seg

– Ronny har bevist at han er flink til å satse på unge spillere. Er du god nok så får du sjansen. Nå er opp til meg selv, sier Rønning Ovenstad.

I fjor debuterte han for MIF som 16-åring. I år har Rønning Ovenstad spilt fast i 1. divisjon. Nå føler han at tiden er inne for å matche seg på et høyere nivå, spesielt i treningshverdagen.

– Jeg forventer ikke å spille fast i SIF neste år. Jeg trenger nok ett år på å tilpasse meg.

Som 9-åring meldte han seg inn i GodsetUnionen. Seks år senere måtte han melde seg ut grunnet overgangen til Mjøndalen. Så snart kontrakten med SIF er undertegnet kan Martin Rønning Ovenstad melde seg inn igjen.

LES OGSÅ: Et helt lag kan forsvinne

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags