Defensiv glede i MIF

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

NEDRE EIKER: To treningsøkter sammen hadde kvartetten Kristian Høvring, Graham Andrew Dugoni, Martin Strange og Christian Smerud bak seg før møtet med Ranheim.

Og trener Vegard Hansen kan sende en liten takk til engelsklærerne til Høvring, Smerud og Strange for at det gikk så bra som det gjorde.

Dugoni var banens beste. Er du enig? Gi din vurdering

For amerikanske Dugoni tok raskt sjefsrollen i skadefraværet til Daniel Reinoso og dirigerte, taklet og klarerte som om han hadde spilt i brunt i lang tid.

- Jeg er heldig

– Jeg er heldig og glad for at de andre er så dyktige i engelsk. Det gjorde alt så veldig mye enklere i dag, forteller Dugoni.

At hans norskkunnskaper ikke er like gode som medspillernes er helt naturlig etter bare noen uker i landet, og han virket forvirret da han ti minutter før slutt hørte navnet sitt over høyttaleranlegget.

Banens beste

– Jeg kikket bort på benken, og lurte på om jeg skulle byttes ut, sier Dugoni.
Der sto de bare og klappet, for meldingen over anlegget var at han var kåret til banens beste.

– Veldig gledelig, røper han.

I etterkant kunne han derfor si at det hadde vært en nærmest perfekt dag på jobben.

Møkkahøst

– Jeg elsker slike kamper med mange dueller og mye gi og ta. Det eneste som manglet var at det var regnvær og litt kaldere i luften. Da er jeg som best, røper amerikaneren.
Da er det bare for MIF-ledelsen å håpe på en ordentlig møkkahøst, da.

Dugoni var ikke bare MIFs, men også banens klart beste utøver i går i en kamp der det defensive var beholdningen for MIF. For fremover skapte de ikke all verden.

Det brød ikke trener Vegard Hansen seg så veldig mye om da det ble tre poeng til slutt. Før kampen hadde han fokusert på at han forventet mye kriging og riving, og at det krevdes innsats og at alle sto opp for hverandre.

Lite finspill

Det så han igjen hos alle de som var på banen i går.

Derfor kan han leve med at det ikke var så mye finspill.

– Offensivt imponerte vi vel ingen, mener Hansen.

Han lot seg derimot imponere over de fire forsvarspillerne han hadde satt sammen, og minner om at MIF i går manglet fire stoppere som alle er ute av en eller annen grunn. Da regner han med både seg selv, Kenneth Karlsen i tillegg til de skadde Daniel Reinoso og Glenn Hilleren.

- Vi var presset

De gjorde svært få feil, ifølge Hansen, som pleier å ha veldig god kontroll på slikt.
Hansen som fikk litt 2009-følelse i går.

– Da var vi presset, men fikk flere jevne kamper til å vippe vår vei. Slik er det nå også, og vi hentet fram den egenskapen igjen. Vi trengte det virkelig, både poengene og den gode opplevelsen, og det var mange som ofret mye for disse tre poengene, mener MIF-treneren.

For Kenneth Dokken, fjorårets IBK-trener, ble det ikke noe hyggelig gjensyn med Nedre Eiker. Han pådro seg to gule kort, og dermed rødt kort. Det andre gule kortet kom 22 minutter før slutt etter en takling av Mads Hansen på vei fremover.

Artikkeltags